Rafael Nadal osvojio Vimbldon

Rafael Nadal osvojio je Vimbldon i prekinuo seriju od pet uzastopnih titula na ovom turniru Rodžera federera. Španac je u finalu pobedio sa 3:2 u setovima, posle dva prekida zbog kiše u meču koji je trajao četiri sata i 48 minuta.

Ove godine posle Rolan Garosa, Nadal je trijumfovao i na grend slemu u Londonu. Oba puta u finalu je bio bolji od tenisera iz Švajcarske.

U Vimbldonu osvojio je prvi set sa 6:4 posle 47 minuta igre. U drugom setu Rodžer Federer je stekao prednost od 4:1 u gemovima, ali je Nadal uspeo da izjednači, preokrene rezultat i dobije i taj deo sa 6:4.

Kiša je dovela do prekida u završnici trećeg seta, pri vođstvu Federera od 5:4 u gemovima.  Nastavak je doneo nova uzbuđenja. U taj brejku Švajcarac je bio uspešniji 7:6 (7:5).

Nadal je igrao u životnoj formi, ali je i federer pokazao zašto se tako dugo nalazi na prvom mestu ATP liste. I u četvrtom setu imao je čvršće živce u veoma neizvesnoj završnici.  Rafael Nadal je "prokockao" dve meč lopte u taj brejku, ali je zato Federer iskoristio drugu set loptu i izjednačio rezultat. Bilo je 7:6 (10:8).  

Do drugog prekida zbog kiše došlo je u petom setu pri rezultatu 2:2 u gemovima i 40:40. Publika je i u nastavku uživala u maratonskom okršaju. Nadal je pri rezultatu 7:7 uspeo da napravi brejk posle 39 gemova bez brejka i povede sa 8:7. Iskoristio je četvrtu meč lopu i prvi put u karijeri osvojio Vimbldon. Bilo je 9:7 u setu za nezaborav.

Pobedniku Vimbldona pripalo je 750.000 funti, poraženi igrač u finalu dobio je 350.000 funti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи