Читај ми!

Kanadska tinejdžerka u finalu Ju-Es opena - Lejla Fernandez bolja od Sabalenke

Mlada kanadska teniserka Lejla Fernandez pobedila je trenutno drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku sa 2:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:4) i plasirala se u finale Ju-Es opena, u kojem će se sastati sa Emom Radukanu.

Iskusnija Arina Sabalenka je sigurnije ušla u meč - u prva tri gema, od kojih je u jednom servirala Fernandezova, dopustila je protivnici da osvoji samo jedan poen.

Posle 4:1 za Sabalenku, Fernandezova se oslobodila i bolje zaigrala, pa je prvo osvojila gem u kojem je sevirala bez izgubljenog poena i uz čak tri as servisa, zatim je protivnici uzvratila brejk, a onda i izjednačila na 4:4.

Sigurno su obe teniserke potom čuvale svoj servis, pa je pobednicu prvog seta odlučio tai-brejk, u kojem je Sabalenka osvojila prva dva poena, ali do kraja još samo jedan - 7:3 za Lejlu Fernandez.

Nije to pokolebalo Beloruskinju koja već u prvom gemu drugog seta nije dozvolila protivnici da na svoj servis osvoji ni poen.

Uzvratila je Fernandezova brejkom već u četvrtom gemu, ali je Sabalenka u devetom došla do još jednog, a potom veoma sigurno odservirala za izjednačenje - 1:1 u setovima.

I u trećem setu su Fernandezova i Sabalenka razmenile po brejk. Delovalo je da sve vodi ka još jednom tai-brejku, ali se Sabalenki stegla ruka tokom gema u kojem je servirala za ostanak u meču. Nije osvojila ni poen, pa je mlada Lejla Fernandez posle dva sata i 21 minuta igre izborila plasman u finale.

Nakon ovogodišnjeg Vimbldona - prvog grend slem turnira na kojem je stigla do polufinala, Sabalenka je i u Njujorku zaustavljena na korka od meča za trofej.

Fernandezova će u finalu Ju-Es opena igrati protiv Eme Radukanu, koja je u drugom polufinalnom meču pobedila Mariju Sakari sa 2:0 u setovima. Biće to duel dve teniserke rođene 2002. godine.

Kanadska teniserka, koja je i nekoliko meseci starija od Eme Radukanu, došla je iskusnija u Njujork. Imala je šest ušešća na grend slem turnirima, na kojima je zbirno upisala četiri trijumfa.

Mlada Kanađanka koja se pobedom nad Elinom Svitolinom plasirala u polufinalu dan nakon što je napunila 19 godina, eleminisala je sa ovogodišnjeg Ju-Es opena i prošlogodišnju šampionku Naomi Osaku, kao i bivšu prvu teniserku sveta Anđeliku Kerber.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се