Читај ми!

Van de Zandšlup daleko od još jednog iznenađenja, Medvedev u polufinalu Ju-Es opena

Ruski teniser Danil Medvedev pobedio je Holanđanina Botika van de Zandšlupa sa 3:1 u setovima (6:3, 6:0, 4:6, 7:5) i plasirao se u polufinale Ju-Es opena.

Botik van de Zandšlup, 117. teniser sveta i kvalifikant koji je pobedom nad Dijegom Švarcmanom u prethodnoj rundi takmičenja napravio jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg turnira u Njujorku, nije uspeo da napravi još jedan podvig.

Danil Medvedev je već u prvom gemu meča napravio brejk, vrlo brzo još jedan, pa je uz siguran servis došao do prednosti od 5:1. Odgovorio je Holanđanin sa dva osovojena gema uzastopno, ali je ruski teniser ubrzo još jednom oduzeo servis protivniku i došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Protutnjao je Medvedev kroz drugi set, u kojem protivniku nije dopustio da osvoji ni gem. Tri puta mu je holandski teniser dao priliku za brejk i sve tri je Rus iskoristio.

Delovalo je da drugom teniseru sveta ostaje samo da privede meč kraju, ali je vidno umorni Holanđanin iznenada pokazao znake života. Uz odličan servis, uspeo je da osvoji set u kojem Medvedevu nije pružio nijednu šansu za brejk.

Rezultatski izjednačen četvrti set, u kojem je izgubio samo tri poena na svoj servis, Medvedev je rešio brejkom za 7:5.

Zanimljivo je da su ruski i holandski teniser imali isti broj vinera na meču - po 36, ali je Van de Zandšlup napravio 11 neiznuđenih grešaka više.

Protivnik Medvedevu u polufinalu biće bolji iz duela između Feliksa Ože Alisima i Karlosa Alkaraza, mladog Španca koji je napravio senzaciju pobedom nad Stefanosom Cicipasom.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи