Читај ми!

Đoković za RTS: Igrati protiv Amerikanca u Americi je veliki izazov

Novak Đoković nastavio je pohod na Ju-Es openu u Njujorku. Pobedio je japanskog igrača Keija Nišikorija sa 3:1 u meču koji je trajao tri i po sata.

Kei Nišikori je odlično počeo meč i u taj-brejku osvojio prvi set, a najbolji teniser Srbije i sveta je istakao da ga je iznenadila tako dobra igra i čestitao suparniku.

"Vrlo je kvalitetan meč bio, naročito s njegove strane. Iznenadio me prijatno, igrao je veoma brzo i diktirao tempo naročito u prvom setu. Bilo mi je potrebno malo vremena da se adaptiram i da se prilagodim toj brzini loptica s njegove strane. Igrali smo mnogo puta pa sam znao šta da očekujem, ali moram da kažem da sam se prijatno iznenadio, a na terenu naravno neprijatno, s onim što je pokazao", rekao je Đoković.

Istakao je da je uprkos izgubljenom setu i velikom uloženom naporu ovakvo iskustvo dragoceno.

"Ovakav meč je uvek dobrodošao, pogotovo na početku turnira, jer nekako na taj način i zvanično uđeš u turnir i probiješ nekako i psihički i fizički taj led."

U vreme razgovora nije se još znalo ko će Đokoviću biti rival u osmini finala, pa je on prokomentarisao oba potencijalna rivala – Aslana Karaceva i domaćeg tenisera Džensena Bruksbija.

"Karacev je jedan od najkonstantnijih igrača. Rezultatski je ove godine izuzetno čvrst i ima kompletnu igru. Na tvrdoj podlozi je beležio najbolje rezultate, zaista izuzetno čvrst igrač. Izgubio sam poslednji put kad smo igrali u Beogradu, ranije ove godine na šljaci, tako da se odlično znamo. A drugi potencijalni suparnik nije toliko poznat igrač i tek se probija u profesionalni svet, međutim, već je neke zapažene rezultate imao na turnirima. Naravno, igrati protiv Amerikanca u Americi je veliki izazov", konstatovao je Novak.

Naš najbolji teniser je imao i značajnu podršku porodice sa tribina i posebno je prokomentarisao dolazak svoje supruge Jelene na turnir.

"Moja supruga je došla juče. Lepo je bilo videti je u loži. Moja je žena, naravno, uvek velika podrška. Deca su ostala u Srbiji tako da možemo i mi da imamo naše vreme privatno kada nemam mečeve i obaveze", zaključio je najbolji igrač sveta.

Rival Novaku Đokoviću u osmini final biće mladi američki teniser Džensen Bruksbi, koji je posle pet setova izbacio Aslana Karaceva sa 6:2, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво