Читај ми!

Cicipas preživeo petosatnu dramu sa Marijem, Britanac izneo optužbe na račun Grka

Već prvog dana Ju-Es opena mogli smo da vidimo veliko iznenađenje i ispadanje trećeg nosioca, ali je Stefanos Cicipas nekako uspeo da preživi dramatičan meč i pobedi Endija Marija. Cicipas je u duelu koji je trajao četiri sata i 44 minuta i obilovao preokretima, pauzama, ali i opravdanim protestima britanskog tenisera, trijumfovao rezultatom 2:6, 7:6 (9-7), 3:6, 6:3, 6:4. Endi je posle meča izneo niz optužbi na račun Grka zbog korišćenja pauza za toalet u trenucima kada se mečevi lome, čime se pridružio Aleksandru Zverevu koji je nedavno prvi o tome progovorio.

Treći teniser na ATP rang-listi u nekoliko navrata je bio "na konopcima" jer je gubio 1-0 i 2-1 u setovima, ali je preokrenuo rezultat.

Mari je dobio prvi set veoma ubedljivo, dvaput oduzevši servis rivalu, da bi u drugom poklekao tek u dugačkom taj-brejku.

To ga nije obeshrabrilo jer je zaigrao još agresivnije u trećem delu i vratio prednost na svoju stranu. Usledio je prvo medicinski tajm-aut Stefanosa zbog povrede stopala i potom lako izjednačenje.

Bilo je jasno da će se igrati peti set, a kako je osvajač tri grend slem titule pronašao formu u finišu četvrtog, Grk je to presekao odlaskom u toalet.

Tamo se zadržao punih osam minuta, što mu nije prvi put, a što je dodatno iznerviralo protivnika. Cicipas je iskoristio to što se Endi "ohladio", napravio brejk na startu odlučujućeg seta i potom došao do pobede.

"Nikada se toliko dugo nisam zadržao u toaletu, nikada", besno je prokomentarisao šampion iz 2012. godine.

"Potpuno sam izgubio poštovanje za njega. Isto bih rekao i da sam pobedio, kunem vam se. To što radi je glupost i on to zna", nastavio je Mari na konferenciji za medije.

Kasnije je Škotlanđanin na Tviteru podelio jednu zanimljivu činjenicu: "Cicipasu je potrebno dvostruko više vremena da ode do toaleta, ngo Džefu Bezosu da ode u svemir. Zanimljivo". 

Saša Zverev je Cicipasa nedavno optužio da uzima pauze u najvažnijim trenucima meča, kako bi omeo rivala koji ima prednost. Čak je rekao i da je telefonom komunicirao sa ocem koji mu je ujedno i trener tokom njihovog susreta u polufinalu mastersa u Sinsinatiju.

"Ne radi se o izlasku sa terena, već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome pre meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želeo. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč i kad stanete sedam-osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvek poremeti kada sve predugo traje i, naročito, ako je to više puta tokom meča", nastavio je Mari.

Momak iz Danblejna je potom objasnio kako je to izgledalo iz ugla nekoga ko je bio sa suprotne strane mreže.

"Medicinski tajm-aut je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li menjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je posle toga trajao još neka dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja."

Posle njega je pred novinare izašao Cicipas i negirao optužbe, istakavši da sve radi po pravilima.

"Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, treba nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je. Ja ne znam kako se moj protivnik oseća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa", rekao je 23-godišnjak iz Atine.

Otkrio je i zašto se u svlačionici zadržao osam minuta, što je mnogo više nego što je predviđeno za takvu pauzu.

"Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ih ima. Koliko ja znam, dozvoljene su vam dve toalet pauze da promenite opremu kad igrate meč od pet setova i jedna kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo sledim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem", zaključio je Cicipas.

Stefanos će u drugom kolu igrati protiv Adrijana Manarina iz Francuske, koji je eliminisao sunarodnika Pjer-Iga Erbera, takođe u pet setova.

  

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво