Читај ми!

RTS na Vimbldonu: Engleska "prodisala" zbog tenisa i fudbala

Engleska je domaćin dva trenutno najznačajnija sportska događaja - Vimbldona i Evropskog prvenstva u fudbalu. Reporter RTS-a Vladimir Banić u Londonu govori o uticaju sportskih dešavanja na englesku populaciju.

Tenis i Vimbldon, kao i završnica evropskog prvenstva u fudbalu su bukvalno podigli Englesku. U dva navrata imali su po četiri meseca strogog zatvaranja i mnogima je to što vide navijače na tribinama pre svega psihološki od velikog značaja.

Takođe, donosi i novac pa se na Bi-Bi-Siju već čuju analize o pozitivnim posledicama po privredu.

Juče je centralni teren na Vimbldonu bio otvoren poptuno za navijače i popunjenost je bila negde oko 85 odsto.

Takođe i "Vembli" na kome je Engleska dobila Dansku za plasman u finale.

"Englezi sa kojima sam razgovarao kažu da su sad prodisali."

Posle 45 miliona vaksinisanih vlada je ukinula obavezu nošenja maske u zatvorenom prostoru od 19. jula, a donela neke olakšavajuće mere prilikom povratka u zemlju britanskih državljana - one će važiti od ponedeljka.

Za druge državljane sve ostaje isto. Osim uglavnom zemalja komonvelta koje su na zelenoj, većina država koje imaju povoljnu epidemiološku sliku poput Srbije, ali i Sjedinjenih država su na narandžastoj listi.

"Ja sam morao da uradim jedan Pi-Si-Ar test pre i uradiću tri po dolasku iako sam vakcinisan. Sve to koštalo je oko 350 funti skupa. Ipak, ono što nema cenu je gledanje Novaka na centralnom terenu juče protiv Fučovića gde je dominirao i sa 3-0 završio meč. Sutra, polufinale protiv Šapopalova, verovatno u pola 3, ali znaćemo tačan termin uskoro, naravno sa direktnim prenosom na našem prvom programu."

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи