Читај ми!

Naomi Osaka pred diskvalifikacijom sa Rolan Garosa

Japansku teniserku Naomi Osaku kaznio je organizator turnira u Parizu sa 15.000 dolara jer nije izašla na konferenciju za novinare posle pobede u prvom kolu. Drugoj igračici sveta preti i diskvalifikacija sa turnira ukoliko nastavi da izbegava kontakte sa medijima, istakli su organizatori.

Japanska teniserka Naomi Osaka je pre dve nedelje najavila da tokom trajanja turnira u Parizu želi da sačuva "mentalno zdravlje", pa ne želi da priča za medije i da neće odlaziti na konferencije.

Posle pobede u prvom kolu nad Rumunkom Patricijom Marije Tig, ostala je dosledna i nije izašla pred predstavnike medija, a dala je kratku izjavu na samom terenu.

Organizatori su odmah reagovali opomenom i novčanom kaznom od 15.000 dolara uz saopštenje da, ako ne promeni odluku, može biti i diskvalifikovana sa turnira.

„Suštinski element pravila grend slem turnira je odgovornost učesnika da sarađuju sa medijima, bez obzira na rezultat svog meča. Ta odgovornost donosi dobro za ovaj sport, kao i za navijače, ali i za takmičare lično.

Savetovali smo Naomi Osaku da se izlaže mogućim daljim posledicama ako nastavi da ignoriše svoje obaveze prema medijima.

Kao što se podrazumeva, ponavljanje tog propusta povlači sa sobom i žešće kazne, uključujući izbacivanje sa turnira i aktiviranje istrage koja bi mogla da dovede i do oštrijih sankcija i do suspenzija sa budućih grend slem događaja.

Pravila postoje da bi bilo osigurano da svi igrači dobiju isti tretman", saopštili su organizatori Otvorenog prvenstva Francuske.

U drugom kolu Naomi Osaka igraće sa Anom Bogdan iz Rumunije, koja je na startu bila bolja od Elizabete Kokjareto.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво