Читај ми!

Delbonis nadigrao Lajovića i plasirao se u četvrtfinale Srbija opena

Argentinac Federik Delbonis savladao je Dušana Lajovića sa 2:1 po setovima 6:3, 2:6, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale Srbija opena.

Lajović nije opravdao ulogu favorita u ovom meču. Tek je na trenutke pokazivo koliko ume. Lako je osvojio drugi set. Međutim, ponestalo mu je snage u odlučujućem setu i rival je zasluženo pobedio i plasirao se u četvrtfinale.

Beretini je bio bolji u prvom setu. Više je rizikova, a to mu se isplatilo. Iako ga nije služio prvi servis uspeo je to da nadoknadi agresivnošću. Stigao je do ranog brejka i uz dva osvojena svoja servisa stekao visoku prednost. Imao je Argentinac priliku i za dupli brejk, međutim posle 12 minuta igre Lajović je uspeo da osvoji servis, spasivši dve brejk prilike, a pritom je propustio šest gem lopti.

Potom je naš teniser u šestom gemu uspeo da oduzme servis protivniku i vrati brejk. Međutim, već u narednom Beretini vraća prednost, a potom na svoj servis rešava prvi set u svoju korist - 6:3.

Lajović je delovao mnogo sigurnije u drugom setu. Iako su teniseri razmenili po jedan brejk na početku seta, Dušan je odmah vratio prednost, koju nije ispustio. Protivnik je delovao sve nervoznije, greške su se ređale što je olakšalo posao našem teniseru.

Lajović više nije dozvolio protivniku da mu oduzme servis. U osmom gemu na servis rivala  osvojio je dve vezane set i brejk lopte, iskoristio je drugu za 6:2 u setu.

Odlučujući set dobio je Delbonis. Lajoviću kao da je ponestalo snage. Brzo je Argentinac, uz dva brejka stigao do 4:1. Dušan je uspeo da vrati jedan brejk. Usledila su još dva brejka, po jedan na obe strane - 5:3 za Argentinca.

Potom Delbonis uspeva da osvoji svoj servis, iako je propustio šest meč lopti i spasio jednu brejk priliku, i reši meč - 6:4 u odlučujućem setu.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво