Читај ми!

Krajinović, teže nego što se očekivalo, savladao Travalju

Filip Krajinović je savladao Italijana Stefana Travalju sa 2:1 po setovima 7:5, 5:7, 6:3 i plasirao se u drugo kolo Srbijan opena. U drugom kolu očekuje nas srpski duel, Krajinović – Milojević.

Teže nego što se očekivalo Krajinović je slomio otpor večeras raspoloženog Italijana. Uporan je bio Travalja, uspeva je da se odbrani od svih napada našeg tenisera. Uspeo je da se vrati i osvoji drugi set. Protivnik je imao prednost i u odlučujućem setu, ipak Krajinović je imao dovoljno snage da napravi preokret i reši meč u svoju korist.

Prvi set doneo je veliku borbu od samog starta. Kajinović se samo u prvom gemu na svoj servis susreo sa brejk loptom, odbranio se i više nije dozvoljavao protivniku da ozbiljnije zapreti u prvom setu.

Filip je konstantno pritiskao servis protivnika u šestom gemu je propustio jednu šansu, u osmom dve, da bi u dvanaestom uspeo da iskoristi treću brejk priliku i stavi tačku na prvi set - 7:5.

Nastavio je Krajinović da pritiska servis protivnika i u drugom setu, a u šestom gemu je uspeo da osvoji tri vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i oduzeo servis protivniku za 4:2.

Kada se očekivalo da će Filip mirno privesti meč kraju razigrao se Trvalja nakon gema osvojenog sa nulom oduzeo je servis našeg tenisera, u momentu kada je Krajinović servirao za meč. Vezao je Italijan i treći gem i izjednačio na 5:5, iako je naš teniser imao meč loptu.

Italijan koristi pad u igri našeg tenisera, ponovo mu oduzima servis i prelazi u vođstvo - 6:5. Potom lako osvaja svoj servis, a samim tim i drugi set - 7:5.

Krajinović nije uspeo da se vrati u meč. Uspeo je da osvoji uvodni gem odlučujućeg seta, a onda je protivnik vezao tri gema, uz jedan brejk, i poveo sa 3:1. Potom je Travalja prpustio šansu za dupli brejk prednsti, Krajinović se odbranio i osvojio gem.

To kao da je vratilo našeg tenisera u meč, oduzeo servis protivniku i stigao do izjednačenja - 3:3. Nastavio je Filip u istom ritmu i ponovo oduzeo servis protivniku i poveo sa 5:3. Novu priliku da servisom reši meč u svoju korist nije propustio, osvaja svoj servis gem za konačnih 6:3 u odlučujućem setu.

U drugom kolu očekuje nas srpski duel Nikola Milojević - Filip Krajinović.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво