Читај ми!

Troicki ubedljivim porazom završio učešće na Dorćolu

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Srbija openu već u prvom kolu, ubedljivim porazom od Marka Čekinata 6:1, 6:4. Troicki nije imao apsolutno nikakve šanse i doživeo je debakl protiv Italijana.

Duel na Centralnom terenu Teniskog centra Novak trajao je samo nešto više od sat vremena, pa je Viktor i dalje bez pobede na ATP nivou u 2021. godini.

Loše je u meč, dok je njegov protivnik bio na visokom nivou od prvog poena. Birao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije loša rešenja, bio pasivan i dozvoljavao Čekinatu da diktira ritam.

Italijan je snažnim i agresivnim udarcima napadao, lako napravio prvi brejk i potom sve konce igre držao u svojim rukama.

Viktor nije pravio razliku servisom, a kod rezultata 1:4 je Marko vezao četiri izuzetna poena posle 40:0 i još jednom oduzeo servis Troickom.

Čekinato je potom još jednom sigurno odservirao i za manje od pola sata došao do vođstva u setovima – 1:6.

Pošto je protutnjao kroz prvi, Čekinato je mogao da pusti ruku u drugom setu i nastavio je da bude igrač koji se pita na terenu. Zapretio je u prvom gemu, Viktor se nekako izvukao, ali već u sledećem nije.

Trenutno 94. igrač sveta je napravio, ispostaviće se, odlučujući brejk početkom drugog seta i do kraja uspeo da ga sačuva.

Najveću priliku Troicki je imao u šestom gemu jer se izborio za brejk šansu, ali je tada rival odigrao hrabro i sjajnim forhendom pogodio sam ćošak terena. Čekinatu je to bilo dovoljno i više nije dozvolio šanse našem predstavniku.

Prošao je dalje i obezbedio italijanski derbi sa drugim nosiocem Mateom Beretinijem, koji je bio slobodan na startu turnira.

Turnir u Beogradu, prvi posle devet godina, počeo je u ponedeljak i traje do 25. aprila. Igra se za nagradni fond od 711.800 evra, dok će pobedniku pripasti 100.225 evropskih novčanica i 250 ATP poena.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво