Читај ми!

Novak nakon preokreta savladao Zvereva, u polufinalu sa Karacevom

Novak Đoković savladao Aleksandra Zvereva sa 3:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:4, 7:6, i plasirao se u polufinale Australijan opena. U borbi za finale naš teniser će igrati protiv Aslana Karaceva.

Sjajnu igru prikazali su Đoković i Zverev. Duel pun preokreta, "nemogućih" poteza, neiskorišćenih brejk prilika. Dva taj-brejka dovoljno pokazuju koliko je meč bio neizvestan. Na kraju, pobedu je slavio Novak Đoković. Naš as je uspeo da se vrati u meč, napravi preokret i stigne do borbe za finale.

Na startu meča Zverev je delovao mnogo sigurnije. Iskoristio je "nešto sporiji" ulazak u meč našeg tenisera i na startu mu oduzeo servis. Nastavio je Nemac da preti, ali je Novak uspevao da odbije njegove nalete.

Spasao je i jednu set-loptu na svoj servis. Kada je Zverev servirao za set, Novak osvaja i koristi svoju prvu brejk loptu i vraća brejk. Potom su oba tenisera osvojila svoje servis-gemove bez izgubljenog poena, pa je set rešen u taj-brejku.

Đoković je u dva navrata imao po mini-brejk prednosti, ipak Zverev je uspeo da preokrene rezultat i osvoji set – 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu na terenu je bio samo jedan teniser, Novak Đoković. Ekspresno uz dva brejka dolazi do prednosti od 4:0. Nastavio je naš teniser sa odličnim servisima i rutinski priveo set kraju – 6:2 u drugom setu.

Težim putem krenuo je Novak u trećem setu. Svojim greškama vratio je protivnika u meč. Zverev uz jedan brejk dolazi do prednosti od 3:0. Novak je pokušao da vrati brejk, ali je protivnik uspeo da spase brejk loptu u petom gemu.

Propušteno u petom gemu naš teniser je iskoristio u sedmom gemu, oduzeo je servis protivniku i vratio brejk. Nastavio je Novak u istom stilu, naredni servis protivnika osvojio je bez izgubljenog poena. Potom je bio siguran na svoj servis za 6:4 u trećem setu.

Četvrti set počeo je kao i prethodni. Ponovo je Zverev iskoristio svoju šansu i oduzeo Novaku servis u drugom gemu. Već u narednom Đoković je propustio dve brejk prilike.

Naš teniser u narednom gemu uspeva da spase tri brejk prilike.

Propušteno Novak je nadoknadio u petom gemu, kada je vratio brejk. Usledio je period velike borbe i nekoliko spasenih brejk prilika, ipak, oba tenisera su osvajala svoje servis-gemove, pa je i četvrti set rešen u taj-brejku.

Velika borba i u taj-brejku. Sigurnim servisima teniseri su uveli taj-brejk u sam finiš bez mini-brejka. Jedan je bio dovoljan da reši ovaj set i meč, a osvojio ga je Novak.

Potom je asom broj 23 stavio tačku na ovaj duel.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво