Читај ми!

Nadal se muči i pobeđuje, Medvedev i Rubljov u ruskom četvrfinalu

Drugi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijan opena trijumfom nad Fabiom Fonjinijem u tri seta. Nadal ponovo nije blistao, delom i zbog povrede koju vuče, ali je uspeo da pobedi Italijana rezultatom 6:3, 6:4, 6:2. Među osam najboljih plasirali su se Danil Medvedev i Andrej Rubljov, koji će snage odmeriti u ruskom četvrtfinalu.

Nadal je uprkos tome što je u Melburn stigao sa povredom leđa, obezbedio plasman u drugu nedelju turnira bez izgubljenog seta.

U meču sa Fonjinijem, koji je mogao da bude poprilično nezgodan, mučio se većim delom, pre nego što je ipak slomio otpor rivala koji ga je u prošlosti već pobeđivao.

Rafa je počeo brejkom, potom izgubio prednost, ali je brzo vratio i to je bilo dovoljno za dobijanje prvog seta. Međutim, ključni trenuci odigrali su se u drugom – Fabio je oduzeo servis Špancu i poveo 4:2, u sledećem gemu imao 0:40 na servis protivnika i šanse za dupli brejk.

Nije ih iskoristio i kazna je bila surova – "bik sa Majorke" je iskoristio "momentum", nanizao četiri gema i došao do velikih 2-0 u setovima.

Očekivano, tada je prelomio duel i nešto kasnije završio posao, pa sada čeka Stefanosa Cicipasa, kojem je Mateo Beretini predao bez borbe.

U drugom četvrtfinalu u donjoj polovini žreba gledaćemo ruski derbi između Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, momaka koji su pre nekoliko dana svojoj zemlji doneli pehar u ATP kupu.

Medvedev i Rubljov su igrači koji su u poslednjih nekoliko meseci možda i u najboljoj formi od svih tenisera, ali i favoriti iz senke za titulu na Ozi openu.

Program u Melburn parku otvorio je Medvedev, laganom pobedom nad Mekenzijem Mekdonaldom. Danilu je za prolazak dalje bilo potrebno nešto više od sat i po vremena igre, pošto je Amerikanca savladao sa 6:4, 6:2, 6:3.

Posle njega je na teren izašao Rubljov, čiji protivnik je bio Norvežanin Kasper Rud.

Trenutno osmi igrač na ATP rang-listi protutnjao je kroz prvi set u kojem je izgubio samo dva gema, da bi Rud ozbiljniji otpor pružio u drugom. Čak je i servirao za izjednačenje, ali nije uspeo i pobednika je odlučio taj-brejk.

Andrej je bio ubedljiv i taj deo igre dobio sa 7:3, posle čega je Rud odlučio da preda zbog povrede i Rus je prošao u četvrtfinale.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво