Читај ми!

Novak stisnuo zube, pobedio Raonića i plasirao se u četvrtfinale

Novak Đoković savladao Miloša Raonića sa 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:1, 6:4, u osmini finala Australijan opena. Protivnik u borbi za polufinale biće mu Aleksadar Zverev.

Đoković je uspeo da donekle sanira povredu, stisne zube, izađe na teren i pobedi. Raonić je uspevao da parira nešto sporijem Novaku. Ipak, naš as mu je prepustio samo jedan set, drugi. Novak je delovao dobro na terenu, povremeno se istezao, ali povreda nije ostavila preteranog traga u njegovoj igri. Sledi završnica i borba protiv Zvereva za polufinale.

Snažno od samog starta na obe strane. Raonić je koristio svoje najjače oružje – snažan prvi servis. Novak je čekao svoju šansu da zapreti. U sedmom i devetom gemu naš teniser je propustio po jednu brejk priliku. S druge strane, Raonić nije imao brejk šansi. Ipak, set je rešen u taj-brejku.

Novak je u ovom periodu bio koncentrisaniji i lako dobija taj-brejk sa 7:4.

Nastavljena je velika borba i u drugom setu. Prvo je naš teniser propustio brejk priliku, da bi potom i Raonić zapretio. Ključan je bio peti gem, kada protivnik koristi pad u igri našeg tenisera i oduzima mu servis.

U nastavku Đoković nije uspeo da vrati brejk, sve se završilo na nekoliko pokušaja. Raonić rutinski privodi set kraju i izjednačeva rezultat – 6:4 u drugom setu.

Treći set doneo je sjajnu igru našeg tenisera, nakon uvodnih gemova koje su teniseri rešili u svoju korist, Novak je pojačao tempo. Naš as je uz dva brejka vezao pet gemova i lako osvojio treći set – 6:1.

Četvrti set doneo je izjednačenu borbu. Iako je Novak bio agresivniji u trećem gemu, propustio je brejk priliku. Ipak, u devetom gemu oduzima servis Raoniću, a potom svojim servisom stavlja tačku na ovaj meč – 6:4 u četvrtom setu.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи