Nadal "cementirao" prvu poziciju

Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobednik je Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 7:5, 3:6, 7:6 (7:3), 3:6, 6:2.

Ovom pobedom, Nadal je sprečio Federera da osvoji 14. gren slem titulu i izjednači rekord Pita Samparasa i učvrstio se na prvom mestu ATP liste.

Petom uzastopnom pobedom protiv Federera, Nadal je stigao do svoje šeste gren slem titule u karijeri i prvi je Španac koji je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije. Prvi teniser sveta prethodno je pobeđivao u Rolan Garosu i Vimbldonu i da bi kompletirao trofeje sa četiri najveća svetska turnira nedostaje mu trijumf na US Openu.

U meč Federer je ušao kao blagi favorit, pre svega zbog činjenice da je imao jedan dan odmora više i da je Nadal u polufinalu protiv Fernanda Verdaska igrao duže od pet sati.

Španac je zbog toga danas bio primoran da nekoliko puta potraži pomoć fizioterapeuta, ali nije zahtevao lekarski tajm aut. Izdržao je sve napore i još jednom pokazao da je ne samo po znanju, već i po fizičkoj spremi, bez premca na svetu.

Meč je trajao skoro četiri i po sata i kako se bližio kraju, Nadal je pojačavao tempo. U petom setu imao je mnogo više snage od Federera, što se najbolje videlo u četvrtom, odlučujućem gemu petog seta, kada je zahvaljujući razornim udarcima uspeo da napravi brejk.

Bio je to šok od kojeg se Švajcarac nije oporavio i na kraju je nemoćno gledao kako Nadal osvaja poen za poenom i više nego zasluženo stiže do još jedne velike pobede.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи