Jovanovska debituje za Srbiju

Srpska FED Kup reprezentacija odigraće u beogradskoj Areni 7. i 8. februara mečeve protiv selekcije Japana. Selektor Dejan Vraneš u tim je uvrstio najbolje igračice.

Jelena Janković je već stigla u prestonicu, u nedelju dolazi i Ana Ivanović. Pored njih za Srbiju će igrati i 17-to godišnja Bojana Jovanovski. U intervjuu za RTS trenutno 290 teniserka sveta govorila je o izazovima igara za reprezentaciju, svojim planovima u 2009. i karijeri vrhunskog igrača koja je na početku.

,,Ovo je moj debi za reprezentaciju, bila sam dve godine na širem spisku i veoma sam srećna što sam napokon ušla u reprezentaciju".

Koliko to što ispred sebe ima Anu i Jelenu pomaže a koliko je opterećenje ? 

,,Veoma sam srećna što ću biti u reprezentaciji sa Anom i Jelenom. Mislim da je našoj reprezentaciji mesto u svetskopm teniskom vrhu i mislim da ćemo dobiti Japan. Ako bude došlo o toga da i ja igram, ja samo mogu da kažem da ću dati sve od sebe. Ne znam koliko će to biti i doviljno da samnom pobedimo Japan. Ja sam tu da dam sve od sebe".

Beogradska Arena će biti puna. Da li je to još veći izazov ?

,,Imala sam priliku da igram na gren slemovima pred dosta publike, ali nikad pred tolikim gledalištem. Mislim da neću imati tremu,i da mi to neće smetati da odigram najbolje što mogu. Čak verujem da će publika podstaći moju bolju igru".

Gde vidiš sebe u 2009. godini u svetu tenisa ?

,,Ja bih volela da budem među prvih 100, ali mi je najbitnije da u ovoj godini poboljšam svoju igru i da sledeće godine imam što bolji plasman. Šarapova mi je idol, igram slično njoj - dosta agresivno i mnogo mi se sviđa kako ona igra".

Karijera?

,,Moja želja je da budem prva na svetu. Nikada neću biti zadovoljna dok ne budem prva i uvek ću hteti više i više. Volela bih da budem prva na Olimpijskim igrama, to bi mi bila velika čast".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи