Serena Vilijams pobednica AO

Teniserka iz SAD Serena Vilijams osvojila je četvrtu titulu šampionke Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u finalu grend slema u Melburnu pobedila Ruskinju Dinaru Safinu sa 2:0 (6:0, 6:3). Vilijamsovoj je titula u Melburnu 10. u singlu sa grend slem turnira.

Pobeda nad Safinom 27-godišnjoj Vilijamsovoj doneće i povratak na prvo mesto svetske rang liste teniserki na kome će u ponedeljak smeniti Jelenu Janković.

Vilijamsova u finalu Australijan Opena nije morala mnogo da se namuči da bi došla do titule, pošto joj je Safina značajno pomogla najgorom parijom na turniru.  

Safina je prvi gem na svoj servis osvojila tek pri zaostatku od 1:4 u drugom setu, kada je već bilo očigledno da će se i njen drugi nastup u finalima grend slem turnira završiti porazom. Prethodno je 22-godišnja Safina uspela da na početku drugog seta napravi i jedan brejk, ali samo da bi protivnici prepustila naredna četiri gema.

Vilijamsova je tako do pobede stigla za manje od sat vremena. Prvi set dobila je za svega 22, a drugi za 37 minuta.

Američka teniserka je u Melburnu osvojila i titulu u ženskom dublu u kome je trijumfovala u tandemu sa starijom sestrom Venus Vilijams

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво