Читај ми!

Bili Džin King kup 2021: Srbija dočekuje Kanadu u Kraljevu

Ženska teniska reprezentacija Srbije meč plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa 2021. godine, odigraće protiv reprezentacije Kanade kao domaćin u Kraljevu.

Susret Srbije i selekcije Kanade na programu je 5. i 6. februara 2021. godine, a upravni odbor Teniskog saveza Srbije doneo je odluku da ovaj meč bude odigran u Kraljevu, u hali "Sportski centar Ibar" na tvrdoj podlozi.

Selekcija Srbije je u 2020. na takmičenju I grupe Evro-afričke zone u Luksemburgu izborila plasman u aprilski plej of, koji nije odigran zbog pandemije virusa korona.

Takmičenje je prolongirano za 2021. kao i finalni turnir Dejvis kupa u Madridu.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022. godine, u kojima će se boriti za ulazak na završni turnir Bili Džin King Kupa, koji će se održati u aprilu 2022. godine (12 najboljih selekcija sveta).

Poslednji put Srbija i Kanada odmerile su snage 2014. u Montrealu kada je do pobede stigao domaćin rezultatom 3:1.

Ekipno takmicenje žena u tenisu doživelo je 2020. transformaciju kako u pravilima takmičenja, tako i izmenu samog naziva koji je se od nastanka 1963. do 1995. nazivao Kup Federacija, zatim od 1995. sve do sada Fed kup takmičenje.

Od 2021. godine nosiće naziv Bili Džin King kup, po čuvenoj Amerikanki i jednoj od najboljih teniserki svih vremena koja je osvojila 12 grend slem titula.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво