Lajović preko Mađera do drugog kola

Dušan Lajović savladao Italijana Đanluku Mađera sa 3:1 po setovima 6:4, 7:6, 4:6, 6:1 i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. Naredni rival našeg tenisera je Kevin Anderson, koji je u prvom kolu nadigrao Lasla Đerea.

Dušan Lajović je opravdao ulogu favorita u duelu sa Italijanom, koji je pružio snažan otpor, osvojio jedan set, ali nije imao snage i umeća za preokret. Lajovića u narednoj rundi očekuje mnogo teži rival - Kevin Anderson.

Naš teniser je sjajno ušao u meč na startu je oduzeo servis protivniku i stigao do prednosti. Potom je još jednom pravi brejk i vodi sa 5:2. Mađer je uspeo da vrati jedan brejk. Ipak, Dušan nije dozvolio da se set dodatno produži, osvaja svoj servis za 6:4 u prvom setu.

Velika borba u drugom setu. Ponovo je Lajović prvi stigao do brejka prednosti, međutim Mađer je uzvratio u narednom gemu i izjednačio na 2:2.

Lajović ponovo oduzima servis protivniku u petom gemu. Italijan uspeva da uzvrati u osmom. Potom su oba tenisera bila sigurnana svoj servis pa je set rešen u taj brejku. U ovom periodu naš teniser je bio bolji i dobio ga sa 7:4.

Bespoštedna borba viđena je i u trećem setu. Ponovo je naš teniser prvi stigao do brejka prednosti, ali je Italijan uzvratio istom merom. Mađer oduzima servis Lajoviću u devetom gemu, a potom je na svoj servis spasio dve brejk prilike i osvojio treći set - 6:4.

Gubitak seta kao da je razljutio našeg asa. Zaigrao je agresivnije u nastavku, konstantno pritiskao servis protivnika, a sa druge strane odlično servira. To je rezultiralo sa dva brejka i dva servis gema osvojena sa nulom. Protivnik je uspeo da osvoji samo jedan gem - 6:1.

Naredni rival našeg tenisera je Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je u prvom kolu savladao Lasla Đerea sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:4). Duel je na programu u četvrtak.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво