Đoković predao meč Rodiku

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je bio prinuđen da preda meč jer mu je pozlilo.

U trenutku prekida rezultat je bio 2:1 u setovima za Rodika i 2:1 u četvrtom setu, takođe, za Amerikanca.

Đoković je odlično ušao u meč. Osvajao je svoje servis gemove i tražio šansu da napadne Rodika. Međutim, i Rodik je fantastično servirao, ali se nije trudio da napadne Novaka. Bez ijedne brejk lopte, bez ijednog đusa na obe strane stiglo se do taj brejka koji je Nole lako rešio sa 7:3.

Drugi set je počeo na isti način sve do rezultata 3:3, kada Rodik stiže do prve dve brejk lopte, koristi prvu - 3:4. Amerikanac je mnogo agresivniji, više napada i stvara prilike. Rodik rutinski privodi set kraju i izjednačuje rezultat 1:1.

Treći set servisom je otvorio Đoković, međutim, Rodik nastavlja u istom stilu i pravi brejk. Nole uzvraća u sledećem gemu i on pravi brejk - 1:1. U sledećem gemu Amerikanac ponovo dolazi do dve brej lopte, Đoković uspeva da se odbrani i osvoji gem. Tu počinju problemi za Novaka. Bled je u licu. Traži lekarsku pomoć. Usledio je medicinski tajm aut, pokušaj da se oporavi masažom sa ledom. Nažalost to nije mnogo pomoglo. Naš teniser vidno iscrpljen nastavlja meč. Pokušava da preprodi krizu. Svesno prepušta set Rodiku, koji vezuje gemove i osvaja set sa 6:2. Novak je sve iscrpljeniji.

Đoković idalje pokušava da se vrati u meč. Na početku trećeg seta osvaja svoj gem, nakon što je spasio četiri brejk lopte. Rodik lako osvaja svoj servis. Naš teniser se jedva kreće, gubi svoj sevis. Na pauzi se konsultuje sa lekarom i odlučuje da preda meč.

Број коментара 97

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво