Đoković se namučio sa Kepferom, za finale protiv Ruda

Novak Đoković je savladao Nemca Dominika Kepfera sa 2:1 po setovima 6:3, 4:6, 6:3 i plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, gde ga u nedelju očekuje duel sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Novak Đoković je u polufinalu Rima. Kepfer je pružio sjajan otpor, osvojio je drugi set, međutim nije imao više snage i umeća za kompletan preokret. Tačnije Novak mu to nije dozvolio. Iako naš teniser nije pružio dobru partiju, pokazao je da vrhunski igrači i kada ne briljiraju pobeđuju. U odlučujućem setu zaigrao je mnogo agresivnije, stekao prednost i prelomio meč u svoju korist.

Delovalo je da će naš teniser sa pola snage lagano stići do trijumfa u ovom meču. Međutim, tako nije mislio Nemac. Posle stegnute ruke na startu meča, Kepfer se opustio igrao sve bolje i ozbiljno namučio našeg asa. S druge strane Novaka je tokom celog meča "tražio" forhend, što mu je ulilo dodatnu nervozu.

Nepotrebna nervoza bila je primetna kod našeg tenisera, posle jednog izgubljenog servisa stradao je i reket. Koristio je Novak svaku priliku da skrati poen, često je u pomoć "pozivao" drop-šot i imao polovičan uspeh. Za ovakav meč Novak je grešio previše, ipak protivnik nije imao umeća da to iskoristi i napravi preokret.

Đoković je krenuo silovito, uz dva brejka ekspresno je poveo sa 4:0. Međutim, došlo je od pada u igri našeg tenisera. Preterano se opustio i Kepfer vraća oba brejka i uz jedan osvojen svoj servis smanjuje na 4:3.

Novak je ponovo pojačao, prvo je propustio dve vezane brejk šanse. Ipak, oduzima servis protivniku, a potom je svoj servis rešio sa nulom - 6:3 u prvom setu.

Drugi set doneo je sličnu sliku. Novak je na startu stigao do brejka prednosti. Međutim, mnogo oscilacija u igri našeg asa. Novo opuštanje i Nemac je uspeo da vrati brejk i izjednači na 3:3.

Propustio je naš teniser tri brejk šase u devetom gemu, a u desetom je stigla kazna. Nemac koristi prvu set loptu na servis Đokovića i stiže do izjednačenja u setovima - 6:4 u drugom setu.

Odlučujući set doneo je nešto drugačiji scenario. Novak je u trećem gemu uspeo da oduzme servis protivniku. Potom se fokusirao na svoj servis i rutinski priveo meč kraju iskoristivši drugu meč loptu na servis protivnika - 6:3 u odlučujućem setu.

U borbi za finale Novak Đoković u nedelju igra protiv Norvežanina Kaspera Ruda. Prema prvim informacijama meč počunje oko 14.30. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво