I turnir u Madridu pod znakom pitanja

Teniski turnir u Madridu iz Masters serije čiji je početak planiran za 13. septembar pod velikim je znakom pitanja. Španske vlasti poslale su pismo direktoru turnira Felisijanu Lopezu u kojem su navele da u glavnom gradu Španije situacija sa koronvirusom nije pogodna za održavanje turnira, prenose tamošnji mediji.

Navodi se da zbog trenutne situacije sa koronavirusom u Španiji „postoji rizik po zdravlje koji bi mogao da naškodi i javnosti, ali i organizaciji i igračima".

Vlasnik turnira Jon Cirjak već je odgovorio vlastima i istakao da namerava da poveća bezbednosne uslove kako bi se turnir ipak održao.

Po ovim nagoveštajuma situacija u svetskom tenisu se znatno komplikuje.

Već je odložen turnir u Vašingtonu, a iako su već mnogi teniseri i teniserke odustali od učešća Ju-Es open bi trebalo da se održi od 31. avgusta do 13. septembra posle čegaga su planirani turniri u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu. 

Ali ukoliko se turnir u Madridu odloži ili otkaže to bi moglo da ugrozi sezonu na šljaci čije bi finale trebao da bude turnir Rolan Garos čiji je početak planiran za 27. septembar.

Inače, titulu u Madridu treba da brani najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković. Prema novim pravilima, bez obzira da li se turnir održi ili ne, ove sezone niko od tenisera ne može da izgubi poene, ali može da osvoji nove boljim plasmanom. No, to je sada u sasvim drugom planu...

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво