Prekrečen grafit kojim se želi smrt Novaku Đokoviću

U Splitu je osvanuo morbidni grafit sa porukom u kojoj se srpskom teniseru Novaku Đokoviću želi smrt od koronavirusa. Pošto su ta informacija i fotografije obišle svet, grafit je prekrečen, izveštava lokalni portal Dalmacija danas. Javnosti se obratio i predstavnik udruženja veterana i osudio neprimereni postupak nepoznatih počinilaca.

"Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita da Bog da krepa. Đokoviću, umri", Pisalo je plavim sprejom na jednom zidu.

Grafit je osvanuo u splitskoj Sinjskoj ulici, preneo je portal Index.hr, ali je oko 11 časova prekrečen, čime je kako se navodi u tamošnjim medijima, "brzom reakcijom odgovoreno je autoru grafita".

Na drugoj strani bilo je i mnogo pozitivnijih reakcija, pa je u sredu proslavljeni košarkaš, baš iz Splita, Dino Rađa na društvrenim mrežama pružio podršku Đokoviću i skrenuo pažnju tamošnjoj javnosti da je nepošteno napadati Novaka koga su pre samo nekoliko dana tapšali po ramenu.

Javnosti se danas obratio Splićanin Kristijan Petrić, bivši šef Splitsko-dalmatinske Hvidre (udruženja veterana) i bivši poverenik navijača Hajduka, osudio je morbidni grafit.

"Mi hrvatski vojnici i policajci nismo se borili za ove morbidne poruke napisane pod okriljem noći. Borili smo se za pravnu državu u kojoj je svako dobrodošao ukoliko poštuje naše zakone i državu. Nagledali smo se i naslušali 'velikih Hrvata' za vreme i posle rata. Štakori, otpužite u kanalizacije", poručio je Petrić.

Povodom tog grafita niko iz tamošnje vlasi se nije još oglasio.  

 

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво