Tim: Novak je sjajan tip i jedan od najboljih sportista svih vremena

Austrijski teniser Dominik Tim pohvalno je govorio o Novaku Đokoviću pred dolazak u Beograd i nastup na Adrija turu. Tim će, zajedno sa Đokovićem i ostalim velikim zvezdama, biti deo spektakla u srpskoj prestonici, koju zajedno sa Teniskim savezom Srbije organizuje najbolji igrač planete.

Beogradska publika na Adrija turu uživaće u igrama jednog od najboljih tenisera na svetu - Dominika Tima. Austrijanac koji je osvojio 16 ATP titula u singlu i koji je stigao do tri grend slem finala trenutno je treći na rang-listi.

Ljubitelji "belog sporta" dali su mu nadimak "dominator" zbog snažnog stila – odlikuje ga agresivna igra sa osnovne linije, a koristi i jednoručni bekhend.

Dominik dolazi u Srbiju na beogradsko izdanje turnira, u petak 12. juna, dan pred početak mečeva, a javnost jedva čeka da ga vidi na terenu uz Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva, Grigora Dimitrova, Viktora Troickog...

"Veoma sam zadovoljan što ću da igram na Adrija tur sportskom događaju. Imam i veliku sreću jer verujem da sam jedini teniser na turniru koji je već imao neke takmičarske mečeve. Bio sam u prilici da igram PRO seriju u Austriji, pa ću, po svoj prilici, biti najpripemljeniji teniser u Beogradu", kaže Tim.

Svi igrači doneli su odluku da sav zarađeni novac od nagradnog fonda doniraju u humanitarne svrhe. Dok se Novak Đoković opredelio da pomogne programe ranog razvoja dece u okviru svoje Fondacije, Tim želi da prosledi sredstva ka jednom projektu u domovini.

"Mislim da je veoma važna i dobra ideja to što je Adrija tur događaj humanitarnog karaktera. Postoje mnogi ljudi, ali i organizacije, kojima je potrebna pomoć, posebno u teškim vremenima poput ovog. Što se mene tiče, učestvujem u jednom bitnom projektu u Austriji, i nadam se da ćemo prikupiti što više novca, kako bih nastavio da ih podržavam i pomažem."

Đoković, domaćin turnira, igrao je protiv Tima 11 puta, a u svakom od tih duela publika je imala u čemu da uživa. Svi očekuju da sličan takmičarski tenis dvojica asova pokažu i u Beogradu, ukoliko se desi da ukrste rekete.

"Jasno je da je Novak ne samo jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, već je i jedan od najboljih sportista planete u istoriji. Imamo veoma dobar odnos na terenu i van njega. Đoković je jedan od momaka sa kojima se najčešće sastajem na ATP turu. Igrali smo neke velike mečeve, kao što su grend slem finala, mastersi, ATP završni turnir, i uvek je izuzetno iskustvo kada se sastajem sa njim. Privatno, Novak je sjajan tip, ali ne poznajem ga dovoljno dobro. Zato se nadam da ćemo tokom Adrija tura biti u prilici da se bolje upoznamo."

Biće ovo prvi put da momak iz Viner Nojštata dolazi u Srbiju.

"Neverovatno, ali nikada do sada nisam bio u Srbiji. Ne znam zašto je to tako jer kod vas postoji mnogo juniorski turnira, a čuo sam i dosta sjajnih stvari o državi. Samim tim, neobično je da nisam dolazio ranije, ali eto, i to je dodatni razlog zašto sam veoma lako doneo odluku da učestvujem na ovom događaju. Radujem se dolasku u Srbiju, u Beograd, i želim da saznam više o vašoj zemlji", zaključio je Tim.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво