Đokovićev fond za pomoć teniserima počeo sa radom

Počeo je sa radom Fond za finansijsku pomoć teniserima koji je pokrenuo najbolji svetski teniser Novak Đoković kako bi se slabije plasiranim teniserima pomoglo za vreme epidemije koronavirusa. Na račun svakog tenisera koji je plasiran između 101. i 500. mesta na ATP listi uplaćeno je 4.325 dolara.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je predsednik udruženja ATP igrača, sredinom aprila je pokrenuo inicijativu za formiranje finansijskog fonda i predstavio plan za pomoć slabije rangiranim igračima, sa manjim zaradama.

Većina tenisera se odazvala i podržala njegov poziv, mada je bilo i negativnih reakcija, ali je njegova inicijativa urodila plodom i danas je na račun svakog tenisera koji je plasiran između 101. i 500. mesta na ATP listi uplaćeno je 4.325 dolara.

Jedan od uslova za dobijanje pomoći je bio da teniseri u proteklih godinu dana nisu zaradili više od 250.000 dolara od nagrada na turnirima.

Plan je da se i sledećeg meseca nastavi sa skcijom pomoći teniserima.

Novak Đoković je za vreme epidemije koronavirusom pokrenuo niz humanitarnih akcija kojima je pomogao Srbiji, Italiji i Španiji.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво