Ferer nahvalio Đokovića, Federera i Nadala

Nekadašnji španski teniser David Ferer je konstatovao da su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković teniski geniji. Smatra da i dalje imaju nesmanjenu motivaciju i da je to jedan od faktora koji ih odvaja od ostalih tenisera.

Govoreći o svojoj nekadašnjoj karijeri, trenutno najboljim teniserima i mladim snagama koje još nisu uspele da iz ugroze na pozicijama najboljih na listi, David Ferer istakao motivisanost kao najvažniji faktor.

„Da, ta motivisanost ono je što ih drži na vrhu. Oni su teniski geniji, a značaj sjajnih fizioterapeuta i ispravne ishrane takođe nije zanemarljiv. Osim toga, oni znaju kako da naprave najbolji mogući raspored.", rekao je Ferer.

Uporedio je motivaciju sadašnjih mlađih tenisera, a prisetio se svoje karijere.

"Ako obratimo pažnju, vidimo i da se oni najmlađi teniseri muče da uđu u Top 100. Teško je videti momka sa 18-19 godina kako osvaja ATP titulu kao što sam ja učinio".

Ferer je profesionalnu karijeru počeo 2000. godine, a od tenisa se oprostio 8. maja 2019. godine u drugom kolu Mastersa u Madridu. Osvojio je 27 titula, bio je treći na ATP listi i igrao je finale Rolan Garosa 2013. godine.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво