Gilbert: Da je sezona u toku Đoković bi mogao da "rasipa“ bodove i ostane prvi

Novak Đoković zadržaće prvu poziciju na ATP listi dok je sezona u prekidu. Iako se nekim teniserima to neće svideti, po rečima analitičara I-Es-Pi-Ena Breda Gilberta on je to zaslužio.

Novak će tako na večitoj listi prestići Pita Samprasa i ispred njega ostaće samo Švajcarac Rodžer Federer. Možda će se ova odluka najmanje svideti njegovim navijačima.

"Da je sezona u toku, Đoković bi mogao da 'rasipa' bodove i opet bi verovatno bio prvi do Vimbldona", rekao je Gilbert.

"Novak Đoković je na terenu zaslužio pravo da se njegove nedelje na vrhu ATP liste računaju i tokom suspenzije usled koronavirusa", rekao je trener i analitičar I-Es-Pi-En mreže, Bred Gilbert.

On je potom rekao da će Federerovi navijači sigurno biti nezadovoljni, bez obzira što njihov ljubimac nebi igrao u ovom periodu zbog unapred najavljene operacije. Takođe, on je izjavio da je naš teniser poziciju broj jedan apsolutno zaslužio.

"Federerovi navijači će svakako biti nezadovoljni zbog toga, ali Đokoviću bi trebalo da se računaju nedelje na prvom mestu, jer ih je zaslužio, bio je prvi kada je sezona zamrznuta pred Indijan Vels i Majami i bio bi svakako prvi i da se igralo u tom periodu".

Teniska sezona je suspendovana, to su zajedničkim saopštenjem odlučili ATP i VTA, takođe, rešili su da obe liste ostanu zamrznute, i da se ne oduzimaju bodovi.

Novak Đoković bi Švajcarca prestigao na prvom mestu večite liste ukoliko prvu poziciju zadrži do oktobra.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво