Đoković prvi put na terenu posle osvajanja Australijan opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje u ponedeljak nastup na ATP turniru u Dubaiju, prvom od osvajanja Australijan opena. Đoković od 16 časova igra meč prvog kola protiv Maleka Džazirija, tok i promene rezultata moći ćete da pratite na našem portalu.

Novak je, nakon izuzetno uspešne posete Australiji, odmarao i trenirao u Beogradu, pa će u Dubaiju prvi put nastupati posle tri godine pauze.

Njega na startu očekuje Džaziri, trenutno 259. teniser sveta, koji se u glavnom žrebu se našao zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Džaziri je postao hit na društvenim mrežama kada je saznao da igra sa Đokovićem, pošto često dobija najveće favorite prvim kolima.

"Dobri smo prijatelji, odlično se slažemo otkad smo došli na tur. Bio je veoma dobar prema meni, znamo se dobro i često zajedno treniramo u Dubaiju i na ostalim turnirima", rekao je Đoković i nastavio:

"Igrao sam ovde protiv njega pre četiri ili pet godina. Da, poprilično je čudno kako toliko često izvuče prve nosioce. Verujem da će i on imati snažnu podršku sa tribina."

Upravo je to bio njihov jedini međusobni duel, kada je Đoković slavio rezultatom 6:1, 6:2.

"Malek je izuzetno dobar i talentovan momak. Poseduje dobar servis, forhend, često igra slajs i miksuje igru. Odličan osećaj za lopticu. U ovakvim mečevima očigledno da nema mnogo šta da izgubi, izaći će na teren i pokušati, verovatno koristeći snažne udarce kako bi mi poremetio ritam i privukao publiku na svoju stranu. Zato ga shvatam ozbiljno i pokušaću da se pripremim za meč što je bolje moguće", dodao je prvi teniser planete.

Pobednik ovog susreta u sledećoj rundi igraće protiv boljeg iz meča Filip Kolšrajber -– Mohamed Safvat.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.794.840 dolara, ali titulu zbog povrede neće braniti Rodžer Federer.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво