Lajović izgubio set, ali pobedio na startu turnira u Riju

Srpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao na turniru u Rio de Žaneiru. Lajović, koji je postavljen za drugog nosioca, savladao je Marka Čekinata iz Italije, rezultatom 6:4, 6:7 (4-7), 6:1.

Duci je morao da se pomuči protiv čoveka koji je svojevremeno pobedio Novaka Đokovića na Rolan Garosu, ispustio je jedan set i posao završio za nešto manje od dva sata i 20 minuta.

Lajović je bolje počeo susret – u sedmom gemu je došao do prve brejk prilike, odmah je iskoristio i to mu je bilo dovoljno da povede u setovima.

U drugom setu je propustio dve, spasao tri, pa propustio još tri i zbog nerealizovanih šansi se unervozio. Čekinato je to iskoristio i u taj-brejku došao do izjednačenja.

Ipak, izgubljeni set nije mnogo uticao na Lajovića, ekspresno je došao do dva brejka i rutinski priveo susret kraju.

Lajović će se u drugom kolu sastati sa Leonardom Majerom ili Lorencom Sonegom.

Plasman u osminu finala obezbedio je i Hrvat Borna Ćorić, koji je u dva seta savladao Argentinca Huana Londera 7:6 (7-5), 7:5 za nešto manje od dva časa.

Peti nosilac će se u drugom kolu sastati sa domaćim takmičarem Tijagom Sejbotom Vildom, koji je bio bolji od Alehandra Davidoviča Fokine 5:7, 7:6 (7-3), 7:5.

Plasman u drugu rundu obezbedili su još Federiko Korija, Španac Karlos Alkaraz Garfija, koji je iznenadio 41. igrača sveta Alberta Ramosa, Atila Balaž trijumfom protiv 46. na ATP rang-listi Pabla Kuevasa i Đaume Munar.

Branilac titule Laslo Đere se zbog povrede povukao, a prvi nosilac je Dominik Tim.

Turnir u brazilskom gradu igra se za nagradni fond od 1.759.905 dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво