Đoković predvodi pet Srba među 50 najboljih tenisera

Na vrhu ovonedeljne ATP liste nije bilo promena, a najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković je počeo 278. nedelju na njenom vrhu. Među najboljih 50 tenisera sveta je čak 5 igrača Srbije.

Novak Đoković ima 9.720 bodova i još osam nedelja ga deli pa da smeni Pita Samprasa sa druge pozicije tenisera koji su najduže bili na čelu ATP liste.

Na drugom mestu Rafael Nadal ima 9.395, treći je Rodžer Federer sa 7.130, dok je četvrti finalista Australijan Opena Dominik Tim sa 7.045 bodova. U prvih 10 su još Medvedev, Cicipas, Zverev, Beretini, Monfis i David Gofan.

Od ostalih tenisera Srbije najbolje je plasiran Dušan Lajović na 23. mestu. Krajinović je zahvaljujući plasmanu u polufinale turnira u Roterdamu napredovao šest mesta i sada je 33.

Laslo Đere je pao jedno mesto i sada je 36, a Kecmanović se zahvaljujući polufinalu Njujorka popeo četiri mesta i sada je na 50. mestu tako da trenutno ima čak 5 tenisera među 50 najboljih.

Napredovao je i Danilo Petrović koji se popeo četiri mesta i sada je 155. a ispred njega je Nikola Milojević koji je pao tri mesta i sada je 143. Viktor Troicki je ostao na 171. mestu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво