"Jureći za Federerom i Nadalom, Novak je postao prvi grend slem šampion u tri dekade"

Američki Si-En-En je u teksu o pobedi Novaka Ðokovića na Australijan openu ocenio da je srpski teniser, iako uznemiren i bolestan, uspeo da osvoji turnir osmi put i tako rivale iz "velike trojke" dobije na jedan način.

"Jureći za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom veći deo karijere, Đoković je postao prvi čovek u Open eri koji je osvajao grend slemove u tri različite dekade, tako što je pobedio snažnog udarača Dominika Tima sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 u nezaboravnom finalu koje je trajalo tri sata i 59 minuta", piše Si-En-En.

Kako se navodi, Srbin dodaje da nikada nije izgubio finale u Melburnu i sada ima 17 trofeja sa najvećih turnira, što ga je približilo Nadalu na dva i Federeru na tri.

"U ovoj fazi karijere, grend slemove najviše cenim. Oni su moj prioritet. Pre nego što sezona počne pokušavam da postavim formu za ove događaje, kako bih bio najbolji", rekao je Đoković.

Američki medij dodaje i da bi ovo finale moglo da se pamti i po Novakovom sukobu sa sudijom u drugom setu, kada ga je glavni arbitar opomenuo da pravi duge pauze pred serviranje, a zatim mu oduzeo prvi servis.

Đoković je nakon toga potapšao sudiju po nozi dok je išao ka stolici i nakon što je seo rekao mu da je sada postao poznat. Ipak, sudija ga nije kaznio zbog kontakta, čime je sprečio eskalaciju situacije.

Si-En-En navodi da je naš as neporažen od početka sezone i podseća da je Srbija osvojila prvo izdanje ATP kupa, a Đoković dobio tada možda i najglasniju podršku otkako se bavi tenisom.

"Uvek je i želeo da bude voljen, Federer i Nadal mu u tome beže, a želja mu se ispunila", piše Si-En-En.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи