Ivanišević: Đoković je znao za Kuću slavnih, hvala mu na čestitkama

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, koji je primljen u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, rekao je za HRT da je njegov pulen odigrao odličan meč protiv Miloša Raonića. Đoković je savladao Raonića rezultatom 6:4, 6:3, 7:6 (7-1) i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Novak je nastavio sa sjajnim partijama i pobedio Kanađanina, koji je u odličnoj formi.

"Znao sam da će biti opasan meč, Raonić igra veoma dobro, dobio je Stefanosa Cicipasa, dobio je Marina Čilića, sve dosta glatko. U velikoj je formi, servirao je neverovatno. Novak je odigrao jako dobar i kvalitetan meč, taktički odličan. Rezultat izgleda glatko, ali nije bilo nimalo glatko", rekao je Ivanišević za HRT.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine uvršten je u tenisku Kuću slavnih.

"Osećaj je fenomenalan, ima već neko vreme da to znam, ali nisam smeo ništa da govorim jer su mi strogo zabranili. A to je vest koju želiš da podeliš s celim svetom, sa svakim koga vidiš, a ne smeš, tako da mi je to bilo malo teško, ali evo, sada mogu podeliti sa svima. Velika je to čast, teniski put koji je počeo pre 41 godinu u malom teniskom klubu 'Split', završiće se 18. jula u Njuportu", kazao je Goran u razgovoru sa novinarkom Mirnom Zidarić.

On je otkrio da je drugi teniser sveta znao za ovo priznanje, ali da su se svi u timu trudili da informacija ne procuri.

"Đoković je to isto znao i pre nego što smo došli u Australiju, hteo sam da to čuje od mene. Hvala mu na čestitkama, primio sam milijardu čestitki, a mislim da ću ih još primati sedećih dana. Još nisam toliko svestan, ipak je to ogromno priznanje u sportu, možda i najveće... Igraš i baviš se sportom da bi postizao dobre rezultate, ali ovo je kruna svega što si napravio u celoj karijeri", priznao je popularni "Zec".

Uz njega, u Međunarodnu tenisku kuću slavnih biće uvrštena Končita Martinez.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи