Kirjos posle maratona bolji od Hačanova

Australijanac Nik Kirjos savladao je Rusa Karena Hačanova sa 3:2 po setovima 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 7:6 u meču trećeg kola Australijan opena. Naredni rival biće mu Rafael Nadal.

Velika borba i neizvestan meč odigrali su Kirjos i Hačanov. Australijanac je osvojio prva dva seta. Uzvratio je Rus istom merom. U petom odlučujućem setu taj-brejk je odlučio pobednika. Kirjos je imao više sreće i koncentracio i dobio je meč i zakazao duel sa Nadalom u osmini finala. Meč je trajao četiri sata i 24 minuta igre.

Posle ravnopravne borbe u uvodnim gemovima Kirjos u šestom gemu oduzima servis protivniku i poveo je sa 4:2. Potom je na servis protivnika iskoristio set loptu i dobio prvi set sa 6:2.

U drugom setu nije bilo brejka pa je rešen u taj-brejku. Kirjos je bio sigurniji pa je i ovaj period rešio u svoju korist - 7:5 u taj-brejku.

Potom se probudio Hačanov. Kirjos je imao brejk prednosti u trećem setu, međutim Rus je uspeo da vrati brejk i uvede set u taj-brejk. Uspeo je Hačanov da nabravi mini-brejk više od protivnika i dobije treći set - 8:6.

Nastavljena je velika borba. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis pa je i četvrti set rešen u taj-brejku. Revija mini-brejkova iz koje je ponovo kao povedni izašao Rus - 9:7.

Nastavljena je bespoštedna borba i u odlučujućem setu. Oba tenisera su bila koncentrisana na svoj servis. Nije viđena nijedna brejk prilika, usledio je taj-brejk. Kirjos je uspeo da napravi mini-brejk više i dobije super taj-brejk sa 10:8 i plasira se u osminu finala.

Rezultate Australijan opena možete pogledati ovde.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво