Emotivni oproštaj Karoline Voznijacki od tenisa – poruka i od Novaka

Dankinja Karolina Voznijacki zvanično je okončala profesionalnu tenisku karijeru, porazom od Tunišanke Ons Žaber, u trećem kolu Australijan opena. Porodica Voznijacki bila je u Melburnu da isprati Karolinu u penziju, emocije nisu mogle da izostanu. Najbolji teniseri sveta, uključujući i Novaka Đokovića, poslali video-poruku, Serena zaplakala.

Karolina Voznijacki zvanično je završila bogatu, 16 godina dugu tenisku karijeru. Dankinja je dva puta bila broj jedan na svetu, a karijeru je krunisala osvajanjem trofeja na Australijan openu 2018. godine.

Kao što je najavila početkom decembra, Karolina je u Melburnu odigrala poslednji meč u karijeri. U trećem kolu izgubila je od Tunišanke Ons Žaber, a posle meča publika je imala priliku da ovacijama pozdravi Dankinju.

U Melburnu je bila prisutna i Karolinina porodica, a čini se da je najemotivniji bio njen otac, koji je podigao i na rukama obrnuo počasni krug.

Dankinja je još jednom izašla na "bis", ovoga puta sa danskom zastavom, ali je najavila da neće otići potpuno iz tenisa – samo neće biti na terenu.

Dansku teniserku pozdravili su u video-poruci najbolji teniseri današnjice, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Ne znam kako da kažem 'Zbogom'. Dugo se poznajemo, dugo smo živeli u istom kraju. Gledao sam te kako džogiraš, kako šetaš psa i mislim da smo razvili lep odnos. Ti si fantastična osoba i mnogo si uradila za tenis. Dala si pozitivan doprinos igri i nedostajaćeš ovoj igri", rekao je Novak u video-poruci.

Od Karoline se oprostila i Serena Vilijams, koja je na konferenciji za medije bezuspešno krila suze i rekla da je Karolina njena najbolja drugarica.

Karolina Voznijacki je Dankinja poljskog porekla, a sa 20 godina, 2010. godine, prvi put u karijeri postala je najbolja igračica na svetu.

Osvojila je 30 VTA titula, ali samo jednu grend slem – u Australiji 2018. godine, koja joj je i donela povratak na prvo mesto na listi najboljih teniserki.

Udata je za američkog košarkaša Dejvida Lija, a na Olimpijski igrama u Rio de Žanieru imala je čast da nosi zastavu svoje zemlje.

Karolina je rođena 11. jula 1990. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво