"Festival" brejkova, Nišioka zaustavio Đerea u prvom kolu

Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće na Australijan openu već u prvom kolu. Đere je na startu prvog grend slema poražen od Jošihita Nišioke iz Japana, rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-1).

Momak iz Sente tako je nastavio sa slabim partijama u Melburnu, pošto niti jednom nije uspeo da prođe prvo kolo, ali je sada imao nekoliko prilika.

Duel na terenu broj 15 obeležio je veliki broj brejkova, njih čak 14, što je na kraju više prijalo Japancu.

Niko nije mogao da pretpostavi da će biti takva situacija nakon prvog seta, u kojem je prevagu odneo samo jedan brejk. Nišioka ga je napravio u sedmom gemu iz četvrtog pokušaja, što mu je bilo dovoljno da za 44 minuta povede 1-0.

Od tog trenutka Đere je zaigrao agresivnije što mu se isplatilo, delom i zbog činjenice da je servis postao sve slabiji faktor u ovom meču.

Do izjednačenja je došao preokretom u drugom setu, da bi u trećem dozvolio protivniku da brzo ode na 4:0 i povratka nije bilo.

Međutim, najbolju priliku propustio je u četvrtom – tri puta je gubio prednost brejka i to odmah pošto bi ga napravio, pa je pobednika odlučio taj-brejk. U njemu je Jošihito bio dominantan i završio posao za nešto manje od tri sata.

Đere je napravio mnogo više vinera u odnosu na protivnika (41:15), ali je i mnogo više grešio – čak 68 neiznuđenih grešaka, naspram 37 Nišioke.

Trenutno 71. teniser sveta će u sledećoj rundi igrati protiv Danijela Evansa, koji je izbacio Mekenzija Mekdonalda nakon velikog preokreta, dok mu je projektovani rival u trećem kolu Novak Đoković.

Australijan open igra se od 20. januara do 2. februara, nagradni fond je 71 milion australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво