Đoković o Federeru i Nadalu: Da je drugačije, gubili bismo mečeve

Novak Đoković, aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Australije, govorio je na žrebu za ovogodišnje izdanje tog prvenstva o rivalitetu sa Nadalom i Federerom. Srpski teniser će u prvom kolu igrati protiv Jan-Lenarda Štrufa, a na putu do finala može da igra sa Federerom, ali ne i Nadalom.

Đoković je na žrebu rekao kako on, ali i Rodžer i Rafa, i dalje gledaju jedni druge.

"Pomogli smo jedni drugima da napredujemo kao teniseri, kako na terenu, tako i van njega. Na vreme smo razumeli šta treba da nadogradimo tako da kada se susretnemo možemo da pružimo ono najbolje što tenis može da ponudi. To je ono što nam je donelo toliko međusobnih pobeda, zato što uveh zahtevamo maksimum od protivnika jer da je suprotno, gubili bismo mečeve", rekao je Đoković.

Srpski teniser je otkrio da i dalje gleda mečeve svojih rivala.

"Rivalitet između Rodžera, Rafe i mene doveo je tenis do visina na kojima se sada nalazi ovaj sport", ističe Novak i dodaje:

"Mi i dalje gledamo jedni druge, poredimo karijere, a mislim da je to lepota rivaliteta."

Đoković je rekao i kako je prošlogodišnje finale protiv Rafaela Nadala bilo njegovo, verovatno, najbolje izdanje u duelu protiv Španca.

"Rafa je bio u sjajnoj formi, do tog meča nije izgubio niti jedan set, ali ja sam igrao prosto neverovatno. To je bio jedan od onih dana kada sve funkcioniše perfektno."

Australijan open počinje 20. januara i igra se za nagradni fond od 71 milion australijskih dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво