Treći dan ATP kupa – Cicipas deklasirao Zvereva, Australija maksimalna

Teniske reprezentacije Bugarske, Italije i Australije, ostvarile su pobede trećeg dana ATP kupa koji se igra u Brizbejnu, Sidneju i Pertu. Trijumf su zabeležile i selekcije Velike Britanije, Nemačke i Rusije.

Teniseri Bugarske su u Sidneju sa 2:1 u trijumfima bili bolji od Moldavije, čime su zadržali maksimalan učinak nakon dva kola.

Dimitar Kuzmanov je pobedio Aleksandera Kozbinova sa 6:1, 7:5, dok je Grigor Dimitrov lako izašao na kraj sa Raduom Albotom – 6:2, 6:3.

Poen u dublu je pripao Moldavcima, Albot i Kozbinov pobedili su Dimitrova i Lazarova sa 6:4, 7:6 (7-4).

Posle ovog susreta, Bugarska vodi u grupi sa dve pobede, dok je Moldavija izgubila i drugi meč i više nema šanse za četvrtfinale.

U dugom meču grupe C Velika Britanija je savladala Belgiju sa 2:1. Darsis je bio bolji od Norija, Evans od Gofena, da bi pobedonosni poen Britanc9ima doneo dubl Mari/Salisberi.

Grupa D donela nam je neočekiv razvoj događaja, ali na kraju i očekivani trijumf Italijana nad Norveškom. Rezultat je takođe bio 2:1 u pobedama za "azure".

Stefano Travalja je savladao Viktora Đurasovića i doneo prvi bod (6:1, 6:1), ali je potom Kasper Rud napravio iznenađenje i sa ubedljivih 6:2, 6:2 protiv Fabija Fonjinija izjednačio.

Ipak, Norvežani nisu imali šanse u dublu – Fonjnini je sa Simoneom Bolelijem doneo konačan trijumf.

Italija je nakon uvodnog poraza došla do prve pobede, trenutno je na trećoj poziciji sa jednim bodom, koliko imaju Rusija i Norveška.

U drugom meču grupe D sastaju se Rusija je savladala Sjedinjene Američke Države. Rusi su slavili u oba singla – Hačanov je bio bolji od Frica, Medvedev od Iznera, pa je meč dublova bio samo protokolaran.

Australijanci su u okviru F grupe, čiji se mečevi igraju u Brizbejnu, posle Nemačke, pobedili i Kanadu sa 3:0 i tako gotovo obezbedili plasman na finalni turnir u Sidneju.

"Kenguri" igraju sjajno i do vođstva su došli zahvaljujući Džonu Milmanu, koji je neobično lako izašao na kraj sa Feliksom Ože-Alijasimom – 6:4, 6:2. Potom je u drugom singli Aleks de Minor overio pobedu posle preokreta, uprkos tome što je zaostajao set i brejk protiv Denisa Šapovalova.

Na kraju je Aleks, nošen navijanjem publike, pobedio sa 6:7 (6-8), 6:4, 6:2, dok su u dublu Kris Gučione i Džon Pirs kompletirali ukupno slavlje.

Potom je počeo okršaj Nemačke i Grčke, koju su izabranici Borisa Bekera bolje otvorili i preko Jan-Lenarda Štrufa došli do prvog boda. Štruf je rutinski pobedio Mihaila Pervolakisa, rezultatom 6:4, 6:1.

Međutim, "elada" je ekspresno uzvratila u meču koji je trebalo da predstavlja "blokbaster" u Brizbejnu. Sastali su se Aleksander Zvererv i Stefanos Cicipas i Grk je deklasirao velikog rivala sa 6:1, 6:4.

Nemci ipak stižu do trijumfa u dublu, pošto su Kravic i Mis bili bolji od Pervolakisa i Cicipasa sa 3:6, 6:3, 17:15.

Podsetimo, na ATP kupu ima šest grupa po četiri reprezentacije, a u četvrtfinalu (u Sidneju) će se naći prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Grupa C:

Bugarska – Moldavija 2:1
Kuzmanov (Bug) – Kozbinov (Mol) 6:1, 7:5
Dimitrov (Bug) – Albot (Mol) 6:2, 6:3
Dimitrov/Lazarov (Bug) – Kozbinov/Albot (Mol) 4:6, 6:7 (4-7)

Belgija – Velika Britanija 1:1
Darsis (Bel) – Nori (VBR) 6:2, 6:4
Gofen (Bel) – Evans (VBR) 4:6, 4:6
Žil/Fligen (Bel) – Mari/Sejlsburi (VBR) 3:6, 6:7 (7-9)

Tabela: Bugarska 2, Belgija 1, Velika Britanija 1, Moldavija 0

Grupa D:

Italija – Norveška 2:1
Travalja (Ita) – Đurasović (Nor) 6:1, 6:1
Fonjnini (Ita) – Rud (Nor) 2:6, 2:6
Boleli/Fonjini (Ita) – Đurasović/Rud (Nor) 6:3, 7:6 (7-3)

Rusija – SAD 2:1
Hačanov (Rus) – Fric (SAD) 3:6, 7:5, 6:1
Medvedev (Rus) – Izner (SAD) 6:3, 6:1
Hačanov/Medvedev – Krajiček/Ram 3:6, 4:6

Tabela: Rusija 2, Norveška 1, Italija 1, SAD 0

Grupa F:

Kanada – Australija 0:3
Ože-Alijasim (Kan) – Milman (Aus) 4:6, 2:6
Šapovalov (Kan) – De Minor (Aus) 7:6 (8-6), 4:6, 2:6
Ože-Alijasim/Šamasdin (Kan) – Gučione/Pirs (Aus) 6:3, 6:7 (3-7), 8:10

Nemačka – Grčka 2:1
Štruf (Nem) – Pervolakis (Grč) 6:4, 6:1
Zverev (Nem) – Cicipas (Grč) 1:6, 4:6
Kravic/Mis (Nem) – Cicipas/Pervolakis (Grč) 3:6, 6:3, 17:15

Tabela: Australija 2, Kanada 1, Nemačka 1, Grčka 0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво