Đoković i Nadal složni: Zbunjujuće je imati dva Svetska kupa

Najbolji svetski teniseri Rafael Nadal i Novak Đoković na konferenciji povodom početka ATP Svetskog kupa složili su se da je zbunjujuće da jedan sport ima dva takmičenja tog tipa i da to treba promeniti.

Đoković i Nadal izjavili su da je neophodno da se napravi jedno takmičenje, umesto trenutno postojuća dva. 

"Potreban nam je jedan Super Svetski kup, ma kako ga god zvali. To se neće dogoditi ni sledeće godine, ali ako se sve strane okupe veoma brzo, može se dogoditi da do 2022. imamo veliko reprezentativno takmičenje", izjavio je Đoković.

Nadal je dodao da se nada da će se ideja tenisera uskoro ostvariti i primeniti.

"Zbunjujuće je imati dva Svetska kupa u tenisu jednoj sezoni, po mom mišljenju to nije idelana situacija za naš sport, ali tako funkcionišu stvari. Nadam se da će to biti promenjeno u budućnosti", zaključio je Nadal.

Srbija se u subotu sastaje sa selekcijom Južnoafričke Republike, dok Španija ukršta koplja sa Gruzijom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 04. jan 2020, 20:49) - Kablar [neregistrovani]

@Ko

Izgleda da se nikada nisi bavio sportom,inace da je jesi nebi tvrdio da namerno prave mali razmak izmedju turnira,da bi smorili starije tenisere,da bi mladi imali veci uspeh.Da si u pravu,niko se nebi bavio sportom kad predje dvadeset petu,ili je mozda tenis nekakav ekstra sport.Ko moze spreciti Djokovica da ponovo bude br.1 ako nize pobede,osvaja turnire?Niko,osim nezgodne povrede.

(petak, 03. jan 2020, 21:14) - anonymous [neregistrovani]

ko

Ako neko ne primeti, kalendar ATP doživljava neverovatne izmene u par meseci, a sve u cilju da se smanji vreme za odmor i pripreme i da mlađi igrači dođu do izražaja. Rekao bih da je prvi pik protiv koga se bore Đoković, jer njega ne žele uopšte na mestu br. 1 svih vremena, a vide da Rodžer više nije spreman osvajati velike turnire