Srbija dobila vajld-kard za Dejvis kup 2020. godine

Međunarodna teniska Federacija i kompanija Kosmos tenis objavili su da je Upravni odbor Dejvis kupa izabrao selekcije Srbije i Francuske kojima će dodeliti vajld-kard za završni turnir Dejvis kupa 2020. godine u Madridu.

Srbija i Francuska će se pridružiti polufinalistima iz ovosezonskog takmičenja – Kanadi, Velikoj Britaniji, Rusiji i Španiji, kao i pobednicima kvalifikacija.

Kvalifikacioni turnir će biti održan 6. i 7. marta naredne godine i 12 reprezentacija će obezbediti plasman.

Žreb za kvalifikacije 2020. biće održan u nedelju, 24. novembra, u 12.00 u "Kaha mahiki" u Madridu i biće strimovano na sajtu Dejvis kupa i Fejsbuk stranici.

Upravni odbor Dejvisa kupa se sastoji od predsednika ITF-a Dejvida Hagertija, osnivača Kosmos grupe i njenog predsednika Đerara Pikea, direktora Kosmos tenis kompanije Havijera Alonsa i bivšeg igrača i člana Dejvis kup komiteta Marka Vudforda. O njihovoj odluci obavestili su Dejvis kupa komitet i Upravni odbor Međunarodne teniske federacije.

Timovi koji će se takmičiti u kvalifikacijama 2020. su timovi od 5. do 18. mesta ovogodišnjeg finala Dejvis kupa Svetske grupe i 12 pobednika plej-ofa 2019. grupe 1.

Određeni su nosioci na žrebanju za kvalifikacije 2020. godine:
1. Hrvatska
2. Belgija
3. Argentina
4. SAD
5. Australija
6. Italija
7. Nemačka
8. Kazahstan
9. Češka
10. Austrija
11. Japan
12. Švedska

Njima će se žrebom dodeliti protivnici, 12 timova koji nisu nosioci na žrebanju – Belorusija, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador, Mađarska, Republika Koreja, Holandija, Slovačka, Urugvaj, Uzbekistan i pobednik susreta Pakistan – Indija, koji je na programu 29. i 30. novembra 2019.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво