Krajinović za RTS: Imamo velike rezultate jer volimo da igramo za Srbiju

Najboljom partijom u karijeri u Dejvis kupu, Filip Krajinović je došao do četvrte ovogodišnje pobede i uveo Srbiju u četvrtfinale. Krajinović je savladao Congu sa 7:5, 7:6 (7-5).

Krajinović je u izjavi za RTS izrazio zadovoljstvo velikom pobedom nad Francuzem.

"Mislim da sam danas odigrao jedan dobar meč. Conga je veoma nezgodan, voli da igra za svoju reprezentaciju, kao i ja. Bio sam veoma spreman za ovaj meč. Mi smo znali da će se sve ovako odvijati i da je ovo veoma bitan poen za nas. Srećni smo što smo u četvrtfinalu", rekao je Krajinović za RTS.

Veliki je to niz rezultata Srbije. Osmi put u poslednjih deset godina smo u četvrtfinalu Dejvis kupa, što je Filip znao da proslavi.

"Mi svi volimo da igramo za reprezentaciju, zato imamo tako velike rezultate. Veoma se dobro slažemo, družimo, energija je neverovatna, tako da sam srećan što sam deo ove generacije i ovog tima. Što se tiče Conge, on je veliki server i ovde je velika nadmorska visina i nije lako vratiti njegov servis, ali eto, uspeo sam da ga brejknem jednom kada je bilo najbitnije u prvom setu na 5:5. Taj brejk sam bio veoma koncentrisan i srećan sam što sam dobio u dva seta, jer da smo otišli u treći set, verovatno bi bilo teže i fizički i psihički."

Sledeći meč je protiv Rusije u kojoj neće biti Danila Medvedeva, ali tu su Andrej Rubljov i Karen Hačanov.

"Pa svi su ovde jako dobri. Isto tako i Rusija koja ovde ima fantastične igrače, mlade, jako talentovane. Tako da Hačanov i Rubljov su pokazali da su jako dobri. Rubljov je u životnoj formi, odigrao je nekoliko dobrih turnira u poslednje vreme. Što se tiče Hačanova, bio je top deset, top 20 je trenutno, tako da moramo biti spremni, kao što smo i do sada fokusirani i ja iskreno verujem u ovu reprezentaciju, veoma smo motivisani. Nadam se da ću igrati sutra i da ću biti zdrav za sutrašnji meč."

Protiv Rubljova bi trebalo da igra od 10.30, što će biti mnogo drugačiji meč od onog sa Congom.

"Rubljov je sa osnovne linije jako čvrst, ima jako dobar forhend. Možda malo slabije servira nego Conga, ali će biti fizički veoma težak meč. Igrali smo jednom u Moskvi, gde sam uspeo da ga pobedim, ali ovo je nešto totalno drugačije i drugi uslovi, tako da ću biti spreman, sigurno, i ja se nadam pobedi i slavlju", zaključio je Filip Krajinović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво