Đoković za RTS: Biće tesno sa Rusima, ali verujem u ovaj tim

Novak Đoković zadovoljan igrom tima protiv Francuske. Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa igra protiv Rusije, a Novak ne sumnja u uspeh ukoliko srpski teniseri budu igrali kao danas.

Na nadmoćan način reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u A grupi i plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, osmi put u poslednjih deset godina.

"Odlični mečevi, i Filipov i moj, uspeli smo da rešimo ovaj duel već posle singlova, što je jako bitno. Imamo nekoliko kombinacija za dubl, ali nismo preterano uigrani. Conga je bio u formi, ali Filip je odigrao fantastično! To je meni dalo krila i rasterećeno sam ušao u meč sa Perom", rekao je Đoković.

On je savladao Benou Pera sa 2:0, čime je Srbija obezbedila pobedu.

"Per je vrlo talentovan, jako nepredvidiv igrač, sposoban da dobro servira i bude agresivan, a onda odjednom napravi nekoliko nekarakterističnih grešaka... Bilo je bitno da ostanem usredsređen do kraja, što je bio slučaj. Bio sam bolji u drugom setu, obavio sam posao do kraja", rekao je Đoković.

Dubl neće uticati na rezultat, ali Novak smatra da je vrlo važan.

"Sada je na redu dubl, nije rezultatski bitan, ali jeste za trening – da se Janko i Viktor uigraju, igraju protiv najboljeg dubla trenutno na svetu", ocenio je Novak.

U četvrtini finala, Srbija igra protiv Rusije, već u petak.

"Rusi su jedna od najkvalitetnijih reprezentacija ovde, biće tesno. Oba singl duela su otvorena, ali verujem da smo u jako dobroj formi i ako nastavimo ovako, imamo dosta dobre šanse", rekao je Novak.

Đoković će igrati protiv Karena Hačanova, koji ga je savladao u finalu mastersa u Parizu prošle godine.

"Nismo igrali od tog finala. U dvoranskim uslovima jako dobro igra, Rubljov takođe, Danil je imao dobre pobede protiv Federera i drugih igrača, igra najbolje u životu... I Filip i ja ćemo morati da igramo na visokom nivou kako bismo uspeli da pobedimo", rekao je Đoković.

Duel sa Rusijom počinje u petak od 10.30, a prvi će na teren Filip Krajinović i Andrej Rubljov. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи