Srbija savladala Francusku, poraz dubla

Teniska reprezentacija Srbije savladala je Francusku sa 2:1, pošto je Novak Đoković sa 6:3 i 6:3 savladao Beonu Pera, i time obezbedila plasman u četvrtfinale Dejvis kupa kao prvoplasirani tim. Prethodno Filip Krajinović savladao Žoa Vilvreda Congu 7:5, 7:6 (7:5). U meču dublova Erber i Per savladali su Tipsarevića i Troickog sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

16.43 – Kraj meča. Francuzi su sigurni na nsvoj servis i rešavaju set i meč u svoju korist - 6:4.

16.40 – Sada prete Francuzi, osvajaju brejk priliku, koriste je i vode sa 5:4. Protivnik ima priliku da servisom reši meč u svoju korist. 

16.37 – Ponovo naši pritiskaju servis protivnika - 0:30. Francuzi uspevaju da izjednače, ipak naši uspevaju da stignu do brejk lopte. Nisu uspeli da je iskoriste. Potom osvajaju novu brejk priliku. Usledio je sjajan servis protivnika i Francuzi dolaze do izjednačenja. Novo izjednačenje nakon prednosti za protivnika. Narednu gem loptu protivnik koristi - 4:4.

16.29 – Srpski dubl lako osvaja svoj servis gem - 4:3.

16.27 – Naši pritiskaju servis protivnika, ali osim dva izjednačenja, nisu uspeli da osvoje brejk loptu - 3:3. 

16.20 – Francuzi uzvraćaju, osvajaju dve vezane brejk prilike, koriste prvu i vraćaju brejk - 3:2. 

16.18 – Nakon uvodnih gemova koje su parovi rešili u svoju korist u četvrtom naši su prvo propustili dve brejk prilike, potom su se izborili za treću, nju koristi i dolaze do brejka prednosti - 3:1.

16.02 – Kraj prvog seta. Francuzi su sigurni na svoj servis - 6:4 u prvom setu.

15.59 – Potom su oba para bila sigurna na svoj servis - 4:5. Francuzi imaju priliku da servisom reše set u svoju korist.

15.54 – Novi problemi za naš dubl. Sada na servis Tipsarevića protivnik osvaja dve vezane brejk prilike. Naši uspevaju da se odbrane, izjednačenje. Usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za Srbiju. Potom protivnik osvaja i treću brejk loptu, propuštaju je. Uspevaj da se izbore za novu šansu, novo izjednačenje. Uz malo sreće naš tim osvaja gem loptu, koristi je i smanjuje na 3:4.

15.43 – U narednom gemu Francuzi osvajaju dve vezane brejk prilike. Usledila je dupla greška Troickog i protivnik osvaja gem - 2:3.

15.40 – Za sada bez brejk prilika - 2:2.

15.31 – Srbija osvaja uvodni gem na meču, 1:0.

15.29 – Počeo je meč.

15.24 – Još jedna informacija. Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije. Taj meč je na programu u petak od 11.00. Prvo će na teren Krajinović protiv Rubljeva, a potom će svoj meč odigrati Đoković i Kačanov. Pobednik tog duela ć eu polufinalu igrati sa boljim iz duela Australije i Kanade.

15.18 – Tipsarević i Troicki, kao i Herbert i Mai su izašli na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča. 

14.45 - Rano stečenu prednost Novak je rutinski sačuvao do kraja seta i identičnim rezultatom (6:3) ga rešio u svoju korist, za konačnih 2:0 i prvo mesto Srbije u grupi.

14.37 - Bez vežih problema i bez puno muke Novak korača ka pobedi, trenutno je 4:2. 

14.29 - Za razliku od prvog seta, sve raspoloženiji Novak brejk u drugom setu pravi rano, već u trećem gemu, kada je posle velike borbe uspeo da oduzem servis Peru i dođe do prednosti od 2:1, apotom bez izgubljenog poena ga potvrdio na svoj servis za velikih 3:1. 

14.09 - Kraj prvog seta, 6:3 za Novaka Đokovića, koji je na putu trijumfa.

14.06 - U idealnom trenutku, u osmom gemu, Novak Đoković koristi drugi brejk šansu i oduzima servis peru za prednost od 5:3. Uz to, ima i servis da završi set u svoju korist... 

14.00 - Iako gledamo kavlitetan, i na momente vrlo zabavan tenis, brejka za sada ipak nema. Na polovini prvog seta sve je izjednačeno - 3:3. 

13.40 – Na startu meča Per osvaja brejk šansu, Novak uspeva da se izvuče. Međutim Francuz osvaja i drugu brejk šansu, usledilo je novo izjednačenje. Nastavlja se velika borba, usledilo je još jedno izjednačenje nakon prednosti za Novaka. Potom naš as vezuje dva poena i osvaja uvodni gem, 1:0. Prvi gem je trajao sedam minuta igre.

13.35 – Počeo je meč. Prvi je na servisu naš teniser. 

13.30 – Novak Đoković i Benoa Per zagrevaju se na terenu "Magične kutije". Uskoro očekujemo i početak meča.

Sledi duel između Novak Đokovića i Benoe Pera, što znači da ukoliko najbolji srpski teniser dobije meč, Srbija kao pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale.

Na kraju igraće se dubl u kojem se sastaju Pjer-Igo Erber/Nikola Mau - Janko Tipsarević/Viktor Troicki.

Tok meča:

13.05 – Srbija vodi sa 1:0 u duelu protiv Francuske. Filip Krajinović odigrao je fantastičan meč i savladao Congu dobivši taj-brejk drugog seta sa 7:5.

12.56 – Krajinović siguran na svoj servis, igraće se taj-brejk.

12.53 – Conga vodi sa 6:5, naš teniser servira za taj-brejk.

12.40 – Velika borba u "Magičnoj kutiji", 4:4 u drugom setu.

12.31 – Bez brejka u dosadašnjem delu meča, teniseri sigurni na svoje servise - 3:3.

12.10 – Francuski teniser posle 11 minuta velike borbe u prvom gemdu drugog seta uspeva nekako da osujeti Filipa da dođe do drugog brejka na meču.

11.57 - Srbija vodi sa 1:0, Krajinović dobija prvi set rezultatom 7:5.

11.55 – Filip u pravom trenutku uspeva da oduzme servis rivalu sa vođstvo od 6:5. Naš teniser u narednom gemu imaće priliku da na svoj servis dođe do rijumfa u prvom setu.

11.48 – Conga vodi sa 5:4, Krajinović servira za ostanak u setu...

11.41 – Tri vezane brejk prilike ne koristi naš teniser, Conga vodi sa 4:3.

11.36 – I naredna dva seta Conga i Krajinović osvajaju gemove na servis - 3:3.

11.29 – Bez brejka i u naredna dva gema - 2:2.

11.23 – Obojica tenisera sigurno ulaze u meč osvajajući poene na svoj servis - 1:1.

11.18 – Počeo meč, Francuz prvi na servisu.

11.10 – Intonirane su himne Srbije i Francuske, očekuje se skori početak meča Krajinović - Conga.

Parove i rezultate grupne faze Dejvis kupa možete pogledati OVDE.

Sve o novom turniru u čijoj reformi je glavnu reč vodio fudbaler Barselone Đerar Pike, pročitajte OVDE. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво