Janko i Viktor za RTS: Složno do kraja i pobede

Janko Tipsarević i Viktor Troicki rekli su posle pobede u dublu da su uživali na terene. Dobri prijatelji na terenu i van njega, spremni su za duel sa Francuzima, u koji protivnik ulazi kao favorit. Ipak vide svoju šansu da u nedelji u kojoj se Janko oprašta od aktivnog igranja, smognu snage i stignu do velike pobede. Napominju da će im biti lakše ako u meč uđu posle pobeda Novaka i Filipa u singlu.

Završna nedelja u karijeri Janka Tpsarevića, koja je samo na profesionalnom nivou trajala dvadeset godina, od tog debija u Africi i velika pobeda protiv odličnog Japanskog dubla, dobro ste reternirali u oba ta taj-brejka i prelomili i prbližili nas četvrtfinalu.

„Video sam statistiku na konferenciji za štampu, oni su uzeli više poena od nas, što pokazuje da smo igrali najbolje, kada je bilo najvažnije. Meni se sviđa format da nema nebitnih mečeva. Jednostavno napravljeno je tako, Viktor i ja smo znali to od samog početka da je ne samo pobeda, ne svaki set, već svaki gem bitan za kasnije računanje ko će proći u narednu fazu takmičenja. Mislim da je jako bitno što smo sva tri meča dobili maksimalnim rezultatom, sa 2:0 po setovima, i relativno smo sveži za sutrašnje mečeve sa Francuskom", rekao je Janko Tipsarević.

Imali ste odličnu energiju i to vaše prijateljstvo se ispoljilo na terenu. Iako niste puno igrali, ostvaroli ste pobedu posle osam i po godina. Nekaoko ponovo ste vratili te emocije?

„Prolaze mi fleš bekovi šta smo sve igrali u karijeri. Krivo mi je što nismo igrali u nekim trenucima i ozbiljnije, a mogli smo da damo više u dublu, ali smo obojica bili više fokusirani na dubl, ali definitivno je uživanje igrati sa Jankom. Danas smo igrali sjajno, uživao sam u svakom momentu. Drago mi je bilo što smo opet zajedno na terenu. Vežbali smo za ovaj dubl prilično dobro zadnjih dve nedelje. Ziki nam je naravno pomagao. Važno je da Ziki iako ne igra, na koga smo uvek računali u dublu, da nam pomaže da mi poboljšamo našu igru u dublu i zaista je to učinio. Jedan od faktora što smo ovako odigrali ide njemu na zahvalnost", dodao je Viktor Troicki.

Protiv Francuza trebaće mnogo više. Momci su neverovatno uigrani, osvojili su praktično sve što se moglo osvojiti na 15 različitih turnira su osvajali titule. Među kojima su i svi grend slemovi. Tako da nemate mnogo šta da izgubite, morate, ono što i danas da pokažete tu maksimalnu energiju. Naravno i dobro da se servira?

„Mislim da su ono najbolji dubl na svetu. To su pokazali ne samo godinama u nazad, nego su to pokazali na zadnja dva takmičenja u Parizu i Londonu. Što se meča tiče mislim da je drugačija emocija igrati za sebe i igrati za naciju. Tako da me raduje da smo obojica dobro servirali i reternirali. To je definitivno nešto što će biti ključ sutrašnjeg dubla. Sigurno će nam pomoći ova pobeda. Jednostavni saveti od Nenada, koji nam bukvalno kaže ti se postaviš tu, ti radiš to, ti radiš tako. Zato što ih on lično mnogo bolje poznaje od nas dvojice. Definitivno su oni favoriti u tom meču, ali videlo se da su juče za malo izgubili od tima koji smo mi danas pobedili. Nadmorska visina je velika, leti lopta, pritisak je ne igraš za sebe nego za naciju, tako da svašta može da se desi", nastavio je Tipsarević.

Viktore, ako to bude odlučujući poen. Oni moraju praktično da ga dobiju jer nemaju drugi način da prođu, jer su izgubili taj jedan meč od Japanaca. Možete ipak da date svoj maksimum, ne previše opterećeni?

„Definitivni. Voleli bi da dobijemo. Najbolje bi bilo da posle singlova bude 2:0 za nas. Verujemo u to još da momci to odrade. Igrali su sjano Novak i Filip. Nadam se da će mo dati sve od sebe. Novak i ja smo igrali protiv njih u Indijan Velsu i uspeli smo da ih dobijemo, ali definitivno su trenutno najjači dubl na svetu. Definitivno neće biti lako, ali i Janko i ja dajemo sve od sebe i uvek igramo sjajno za reprezentaciju, tako će biti i sutra. Borićemo se do zadnjeg atoma snage i nadam se da ćemo uspeti"

„Još ne mogu da shvatim da je ovo Jankov oproštajni turnir. Još uvek igramo. Nekako odrastao sam uz Janka. Proveo toliko lepih trnutaka sa njim i na terenu i van njega. Još ne mogu da prihvatim, kad bude zaista kraj, sigurno ću se i ja rasplakati, zaista mi je to jako emotivno. Još uvek ne želim to da prihvatim. Ne razmišljam o tome, igramo do kraja i nadam se da ćemo doći do kraja", zaključio je Troicki.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи