Drama i spektakl u Londonu – Cicipas osvojio Završni turnir

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je Završni turnir u Londonu pobedom nad Dominikom Timom u finalu. Cicipas je napravio preokret i savladao Austrijanca rezultatom 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-4).

Stefanos je tako kompletirao fantastičan turnir na kojem je izgubio samo od Rafaela Nadala i kao najmlađi došao do trofeja.

On je postao šesti najmlađi igrač koji je trijumfovao na turniru najbolje osmorice i podigao najznačajniji pehar u karijeri.

Uvodni deo igre doneo je pravi festival brejk lopti, ali nismo videli niti jedan u prvih 12 gemova. Tim je propustio dve, Cicipas tri i prvi set je otišao u taj-brejk.

U dodatnom gemu koncentrisaniji je bio austrijski igrač, koji je došao do prednosti od 1-0 posle više od sat vremena igre.

Iako je dobio prvi set, izgleda da ga je to poprilično istrošilo jer je Stefanos momentalno odgovorio i vezao četiri gema na startu drugog. Dva brejka bila su mu dovoljna da rutinski izjednači u setovima i odvede meč u odlučujući.

Osokoljen tim rezultatom oduzeo je servis rivalu odmah na početku, ali se Dominik nije predavao i vratio je brejk za 3:3 u trećem setu. Drama je tek počela, obojica su uspevala da zadrže svoj servis i duel je rešen kako je to bilo najpravednije – u taj-brejku trećeg seta.

Momak iz Atine bolje ga je otvorio, poveo 4:1 i svi su videli njegov trijumf. Ipak, stegla mu se ruka, napravio je dve velike greške i vratio rivala u život. Na kraju, pomogao mu je Tim i jednim poklonom omogućio veliko slavlje Cicipasa.

Smanjio je i na 4-3 u međusobnom skoru, na celokupnom turniru zaradio 1.300 ATP bodova i 2.656.000 dolara.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво