Beretini nadigrao Tima u Londonu

Mateo Beretini savladao je Dominika Tima sa 2:0 po setovima 7:6, 6:3 u meču trećeg kola Grupe „Bjern Borg“ na završnom turniru u Londonu. Od 21.00 (RTS1) igraju Đoković i Federer, duel koji će odlučiti ko će od njih dvojice u polufinale.

Tim je već obezbedio plasman u polufinale, ali Beretini je pokazao da zna da igra odličan tenis. Posle poraza od Đokovića i Federera, Italijan je zapretio Timu u meču koji nije imao veliki takmičarski značaj, osim što je pobednik dobio 200 bodova.

Beretini se tako pobedom oprostio od Londona i ušao u istoriju kao prvi Italijan koji je ostvario pobedu na završnom turniru.

Velika borba viđena je od samog starta meča. Ipak oba tenisera su čuvala svoj servis sve do devetog gema. Tada je Beretini uspeo da oduzme servis Timu i povede sa 5:4.

Priliku da servisom reši set nije iskoristio. Tim je odmah vratio brejk. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je taj-brejk odlučio pobednika.

Beretini na startu dolazi do mini-brejka, a potom nastavlja u istom stilu. Ekspresno stiže do pet set lopti – 6:1, koristi treću za konačnih 7:3 u taj-brejku.

U drugi set Beretini je ušao sa velikim samopouzdanjem. Sve mu je polazilo za rukom, a u šestom gemu uspeo je da oduzme servis protivniku.

Potom je potvrdio brejk i poveo s 5:2, da bi na svoj servis stavio tačku na ovaj meč – 6:3.

Rezultate i raspored mečeva sa Završnog turnira u Londonu možete videti OVDE.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво