Klasik određuje sudbinu "broja 1" i kakav scenario priželjkuje Đoković

"Kakav je plan za Federera?" "Pobeda."

Ovim rečima Novak Đoković odgovorio je na pitanje novinara posle poraza od Dominika Tima u drugom kolu grupne faze Završnog turnira u Londonu.

Đoković je izgubio od Tima rezultatom 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5) i sada se situacija u grupi "Bjern Borg" dodatno zakomplikovala. Imao je osvajač 16 grend slem trofeja sve u svojim rukama, ali sada ponovo zavisi od ostalih rezultata...

Austrijanac je iznenađujuće zabeležio dva trijumfa i plasirao se u polufinale, dok će se Đoković boriti sa Rodžerom Federerom za plasman dalje.

U najavi turnira spomenuo sam da će Federer, kao mnogo puta tokom karijere, lično umešan ili ne, imati značajnu ulogu u borbi za prvo mesto na kraju sezone, ali nisam baš mislio da će mu sudbina "broja 1" upasti pravo u ruke.

Švajcarac će biti direktan protivnik našem asu u četvrtak za prolazak u polufinale (21.00, Prvi program RTS-a), pošto obojica imaju po pobedu i poraz. Biće to repriza njihovog spektakularnog okršaja iz finala Vimbldona

"Vimbldonsko finale je bilo epsko, ovde neće biti baš tako jer se igra u dva dobijena seta. To je bio poseban meč za obojicu, možda malo više za njega, nego za mene, ali okej. Preboleo sam to pre mnogo vremena", rekao je Federer pred početak turnira ne sluteći koliki će značaj imati 49. stranica njihovog rivalstva.

Ako se u obzir uzmu trenutne okolnosti, forma i međusobni učinak, srpski teniser je svakako favorit, ali i Rodžer ima čemu da se nada. Odgovaraju mu brzi uslovi u dvorani "O2 arene", a i često je umeo da eksplodira baš protiv Đokovića i spreči ga u nameri da obori nove rekorde - setimo se samo polufinala Rolan Garosa 2011. godine.

S druge strane, u grupi "Andre Agasi" Rafael Nadal je već doživeo jedan neuspeh, Aleksander Zverev ga je počistio sa terena i, kada znamo da je rovit došao u London, pitanje je da li je u stanju da se maksimalno spremi za ono što ga očekuje.

Sledeći duel će doneti mnoge odgovore, od 15 časova će rekete ukrstiti sa Danilom Medvedevom i taj susret ćete u direktnom prenosu moći da gledate na našem Drugom programu.

Raspleta je mnogo, ali u samo dva Đoković godinu završava kao najbolji ATP listi:

- u slučaju da osvoji titulu na Završnom turniru, a Nadal ne stigne do finala
- u slučaju plasmana u finale, ali da "Bik sa Maljorke" ne ostvari niti jedan trijumf u Londonu

Rafi pehar koji do sada nikada nije podigao garantuje i overu prvog mesta, ali ima još nekoliko mogućnosti koje mu idu na ruku:

- ostvari dve pobede u grupi i plasira se u finale
- ostvari jednu pobedu u grupi, stigne do finala, a Đoković ne osvoji trofej
- upiše jednu pobedu na celom turniru, a Đoković ne podigne trofej
- ne ostvari niti jedan trijumf u Londonu, a Đoković se ne plasira u finale

Luda završnica sezone počela je i pre turnira u Londonu, a dešavanja u prestonici Engleske samo su dosula ulje na već rasplamsalu vatru.

Novakova prva misija opisana je u uvodnim redovima ovog teksta, ako nju ostvari, kreće pohod na ono što mu pripada...

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво