Đoković ubitačnom serijom nadigrao Beretinija u Londonu

Novak Đoković je savladao Italijana Matea Beretinija sa 2:0 po setovima 6.2, 6:1 na startu završnog ATP turnira u Londonu. U drugom kolu grupe „Bjern Borg“ Novak će igrati sa Timom, koji je savladao Federera.

Novak Đoković je uspešno započeo pohod na novu titulu u Londonu i pokušaj da se vrati na prvo mesto ATP tura. Lako je slomio otpor Beretinija, a odlučujuća je bila serija koja je trajala od sredine prvog do sredine drugog seta, u kojoj je naš as nanizao osam gemova. Ovom pobedom naš teniser je osvoji novih 200 poena. Meč je trajao 64 minuta igre.

Počelo je obazrivo na obe strane. Novak je meč otvorio gemom bez izgubljenog poena, da bi već u narednom propustio brjek priliku. Borba se malo rasplamsala, ali pri rezultatu 3:2 za našeg asa Novak oduzima servis protivniku i polako lomi njegov otport.

Nastavio je naš teniser sa sjanim servisima i odličnom kretnjom u polju. Protivnik je sve više grešio, a polako mu je popuštao i prvi servis, njegovo najjače oružje. Novak je nastavio da pritiska, nije dozvolio Beretiniju ni da pokuša da se vrati u set. Snažnim i preciznim udarcima primoravao je protivnika da sve više greši. To je rezultiralo novim brejkom i to bez izgubljenog poena za kraj prvog seta - 6:2.

Slična slika i u nastavku. Ponovo je Novak otvorio set gemom bez izgubljenog poena. Potom koristi svoju prvu brejk šansu u drugom setu, 2:0. Beretini kao da se predao, Novak nastavlja seriju i uz još jedan brejk stiže do ubedljivih 4:0.

Italijan koristi pad u igri našeg tenisera i vraća jedan brejk. Međutim, Đoković nije dozvolio da se meč dodatno produži, novim brekom ponovo ima veliku prenost. Potom je bio siguran na svoj servis za konačnih - 6:1 u drugom setu.

Tok meča:

16.16 – Kraj meča. Đoković je potom bio siguran na svoj servis - 6:1 u drugom setu.

16.12 – Već u narednom gemu Đoković dolazi do nove brejk prilike, koristi je i vodi sa 5:1.

16.06 – Pokušaj Beretinija da produži meč, osvaja brek loptu, koju uspeva da iskoristi i smanji na 4:1.

16.03 – Nakon osvojenog svoj servisa, naš teniser ponovo dolazi do brejk lopte, prvu je propustio, osvojio je novu koju koristi i vodi sa 4:0.

15.53 – Novak nastavlja seriju, ponovo oduzima servis protivniku sada vodi sa 2:0.

15.47 – Naš teniser i na startu drugog seta osvaja gem bez izgubljenog poena, 1:0.

15.42 – Kraj prvog seta, 6:2 za Đokovića. Novak sa nulom oduzima servis protivniku i rešava prvi set u svoju korist.

15.36  – Đoković uz malo problema osvaja svoj servis - 5:2.

15.34 – Novak pritiska servis protivnika i osvaja dve vezane brejk lopte, prve na meču. Koristi drugu i dolazi do brejka prednosti.

15.25 – Snažni i precizni servisi Beretinija - 2:2.

15.21 – Naš teniser je siguran na svoj servis - 2:1.

15.18 – Đoković preti, na servis protivnika stiže do 0:30, međutim Italijan uspeva da se izvuče i nakon izjednačenja osvoji gem - 1:1.

15.14 – Novak osvaja uvodni gem bez izgubljenog poena.

15.12 – Meč je servisom otvorio naš teniser.

15.05 – Igrači su na teren, nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво