Nezgodna pitanja za Federera o Đokoviću na zajedničkoj konferenciji

Rodžer Federer suočio se sa nekoliko nezgodnih pitanja o Novaku Đokoviću na zajedničkoj konferenciji pred početak Završnog turnira u Londonu. Đoković i Federer sedeli su jedan pored drugog, pa je svako pitanje dobijalo na značaju.

Treći teniser sveta bez dileme je omiljeni lik među navijačima, ali i novinarima, koji često umeju da preteraju.

"Rodžere, poslednji put kada ste igrali protiv Novaka 80 odsto navijača je navijalo za vas. Da li očekujete istu podršku i ovoga puta?", bilo je pitanje za Federera kojem baš nije bilo svejedno.

Šestostruki šampion pokušao je da odgovorom ublaži pitanje, koje su mnoge kolege ocenile neprofesionalnim i preteranim.

"Pa, i ne baš. Cenim podršku koju dobijam bilo gde da odem. Ne tražim podršku. Ako se desi – sjajno, a ako ne, razumem. Ono što volim kod teniske publike je što je veoma kulturna i istrajna u podršci", rekao je Rodžer.

Naravno, novinare je zanimalo da prokomentariše predstojeći duel sa Đokovićem, ali i istorijsko finale Vimbldona koje je pripalo Novaku.

"Veoma sam uzbuđen što ću igrati protiv Novaka ponovo ovde. Srećan sam što sam u ovoj grupi", počeo je Rodžer i nastavio o čuvenom finalu u kojem je propustio meč lopte:

"Vimbldonsko finale je bilo epsko, ovde neće biti baš tako jer se igra u dva dobijena seta. To je bio poseban meč za obojicu, možda malo više za njega, nego za mene, ali okej. Preboleo sam to pre mnogo vremena."

Njih dvojica su se šest puta sastajala na Završnom turniru i naš as vodi 4-2 u pobedama.

"Meni odgovaraju dvoranski uslovi, ali i on igra sjajno u zatvorenom. Ne znam da li sam bolji u tom segmentu, u stvari, nisam siguran ni kakav je njegov učinak."

Za kraj, otkrio je šta toliko privlači publiku u njihovim okršajima.

"Kada igramo jedan protiv drugog, naši stilovi se lepo preklapaju. Sjajno je za publiku, mnogo je atleticizma, a imamo različit način igranja tenisa. Ovde je teren poprilično brz i biće interesantno. Kada su dvoranski uslovi, veći je fokus na servisu, nego na onome što radi vaš protivnik. Biće veoma zanimljivo", zaključio je Federer.

Završni turnir u Londonu počinje u nedelju od 15 časova, duelom Đokovića i Beretinija, dok se od 21.00 sastaju Federer i Dominik Tim. Mečeve ćete moći da pratite u direktnim prenosima na programima RTS-a.

Turnir u prestonici Engleske igra se za nagradni fond od 9.000.000 dolara, a titulu brani Aleksandar Zverev.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво