Đoković: Rafa je trenutno u prednosti, ali nećemo uvek biti u vrhu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je pred početak Završnog turnira u Londonu o šansama da godinu završi na prvom mestu. Đoković ima priliku da pretekne Rafaela Nadala, ukoliko dođe do finala, a to Španac ne učini.

Rafa je prethodnog ponedeljka preuzeo "broj 1" od Srbina, bez obzira što je Novak trijumfovao na mastersu u Parizu.

"Prvo mesto na listi je nadohvat ruke kako Rafi tako i meni. Ovaj turnir će odlučiti ko će biti broj jedan na kraju ove sezone. Svakako da je Rafa u boljoj poziciji, ali posle trijumfa na mastersu u Parizu dao sam sebi veliku šansu. U dobroj sam poziciji", smatra Đoković.

Turnir počinje protiv Matea Beretinija u nedelju, koji je samo jedan od plejade mladih igrača koji su eksplodirali ove sezone.

"To je sjajna poruka za naš sport. Neizbežno je da će se smena dogoditi pre ili kasnije i da ćemo imati uspešnu mladu generaciju. Rodžer, Rafa i ja smo srećni što smo i dalje u toj grupi na vrhu, ali koliko će to trajati? Neće uvek biti tako", poručio je Đoković.

Đoković i Beretini otvaraju turnir u nedelju od 15 časova, uz direktan prenos na RTS-u.

Turnir u prestonici Engleske igra se za nagradni fond od 9.000.000 dolara, dok titulu brani Aleksander Zverev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво