Đoković pred London: Rodžer i Rafa razlog što sam na ovom nivou

Najbolji srpski teniser Novak Đoković stigao je u London pred nastup na Završnom turniru osmorice najboljih. Đoković je u prestonicu Engleske stigao u odličnoj formi, posle titule na mastersu u Parizu.

Novak je trijumfovao u "Bersiju", ali mu to nije pomoglo da zadrži prvo mesto na ATP listi, koje je preuzeo Rafael Nadal.

Španac ima 640 bodova pred poslednji turnir u sezoni, pa će Srbin morati da dođe najmanje do finala, ukoliko želi da se nada povratku na "broj 1".

U Londonu će igrati u grupi "Bjern Borg" zajedno sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom i Mateom Beretinijem, dok se u grupi "Andre Agasi" nalaze Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Pred nastup u "O2 areni" prošlogodišnji finalista istakao je da će imati veoma težak posao.

"Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspem godinu da završim na prvom mestu, biće fantastično. Imam veliki motiv", kazao je Đoković.

Novinari su tražili i da se podseti nekih velikih mečeva ove sezone, među kojima se posebno izdvaja onaj iz finala Vimbldona sa Federerom kada je posle 12:12 u petom setu i taj-brejka stigao do titule.

"Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije. Pokušavam da 'odigram' meč u svojoj glavi pre izlaska na teren. Nisam mogao da predvidim takav scenario, ali uvek sebe zamišljam kao pobednika", naveo je Novak i nastavio:

"Uz tu snagu volje, morate imati snagu koja dozali iz vaše mentalne i emocionalne strane. Za mene je to večita bitka unutar mene, veće i od one koja se dešava spolja. Nisu razne situacije na terenu to što te povređuje već kako se ti iznutra nosiš sa tim situacijama, kako ih prihvataš, kako ih preživljavaš."

Đokovićevu karijeru obeležila su rivalstva sa Federerom i Nadalom.

"Jedan drugog činimo jačim, zahtevamo jedan od drugog da napredujemo u igri. Njih dvojica su verovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u istoriju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više", zaključio je Đoković.

Novak će u nedelju 10. novembra od 14 časova igrati prvi meč u singlu, a protivnik mu je Mateo Beretini. Večernji termin od 20 časova razervisan je za duel Rodžera Federera i Dominika Tima.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво