Novak Đoković, kako do povratka na prvo mesto u Londonu?

Novak Đoković će na završnom turniru u Londonu, koji će biti održan od 10. do 17. novembra u O2 areni, pokušati da nadoknadi 640 bodova zaostatka za Rafaelom Nadalom i na taj način godinu završi kao svetski broj jedan.

Mnogo toga će zavisiti i od žreba za završni turnir. Međutim, sve pobede u Londonu Novaku ne garantuju povratak na prvo mesto. Naime, ukoliko Nadal stigne do finala bez poraza, on će ostati na prvom mestu.

Nešto je drugačiji sistem takmičenja i bodovanja na završnom turniru. Osam igrača deli se u dve grupe. Po dva prvoplasirana idu u polufinale. Svaka pobeda u grupi donosi 200 bodova, pobeda u polufinalu nosi 400 bodova. Osvajač turnira dobija dodatnih 500 bodova.

Nekoliko je načina da se naš teniser uspe da se vrati na prvo mesto. Potrebno je da Nadal ne stigne do finala, a Novak osvoji turnir.

Poraz Nadala u grupi, i njegov poraz od Đokovića u finalu turnira, značio bi da se naš as vraća na prvo mesto.

Naravno, postoji još nekoliko taktičkih rešenja, ali malo je verovatno da će naš teniser dodatno taktizirati i pokušati da na taj način stigne do prvog mesta. Naime, Novak može, namernim, porazom u grupi da se sretne sa Nadalom u polufinalu i tada, ukoliko ga savlada lakše dođe do vrha.

Međutim, na ovakvim turnirima takvo taktiziranje može da dovede do toga da se desi i neki nenadani poraz, ili gubitak seta, pa da igrač ne stigne do polufinala. Takođe, nisu samo njih dvojica na turniru, iako privlače najveću pažnju, svih osam igrača žele pobede i tron.

Dodatna nepoznanica je stanje povrede Rafaela Nadala zbog koje je predao polufinalni meč na Mastersu u Parizu. Španac ima nedelju dana da se oporavi i uđe u borbu sa našim asom.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи